Trei persoane au fost rănite la Kiev după ce un membru al grupării Pravîi Sektor a deschis focul

Trei persoane au fost rănite la Kiev după ce un membru al grupării Pravîi Sektor a deschis focul

Conform sursei citate, mai mulţi membri ai grupări ultranaţionaliste s-au întâlnit luni seară în apropierea unui hotel situat la circa 100 de metri de Piaţa Independenţei din Kiev, locul protestelor anti-guvernamentale de anul trecut. La un moment dat, unul dintre membrii aflaţi în grup a deschis focul asupra persoanelor din jurul său, rănind astfel trei oameni.

După atac, membrii organizaţiei Sectorul de Dreapta s-au retras într-un hotel, forţele de ordine încercuind clăirea. După aproximativ o oră, autorul atacului armat s-a predat Poliţiei, acesta fiind plasat intr-o celulă de izolare a serviciilor speciale (SBU).

„Unităţile Ministerului de Interne au înconjurat hotelul. Nu avem în vedere un asalt. Membrii organizaţiei Sectorul de Dreapta trebuie să iasă din cladire”, a scris ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit oficialului ucrainean, două persoane rănite fac parte din forţele de autoapărare din Maidan, iar cealaltă persoană este vicepreşedintele administraţiei oraşului Kiev, Bogdan Dubas.

„Persoana rănită grav face parte din gruparea Sectorul de Dreapta, iar ceilalţi doi răniţi sunt combatanţi ai forţei de autoapărare din Maidan. Posibilul atacator care ar fi deschis focul este un individ pe nume Orest din cadrul Sectorului de Dreapta”, a mai precizat ministrul ucrainean de Interne.

Săptămâna trecută, aproximativ 1.000 de naţionalişti ai mişcării Pravi Sektor au protestat pe străzile Kievului cerând demisia ministrului de Interne, Arsen Avakov, considerat responsabil de moartea liderului lor, Oleksandr Muziciko.

Oleksandr Muziciko, ucis la 23 martie, a fost implicat într-un schimb de focuri cu forţele de ordine, după ce acestea aveau un mandat de căutare emis pe numele său. Potrivit reprezentanţilor din Sectorul de Dreapta, Oleksandr Muziciko nu ar fi fost avertizat înainte de folosirea armelor.

Mişcarea paramilitară Sectorul de Dreapta (Pravi Sektor) a devenit cunoscută în ultima perioadă după ce a participat în mod activ la demonstraţiile din Kiev împotriva guvernului condus de fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici. în prezent, Pravi Sektor s-a transformat într-un partid politic care include mai multe formaţiuni naţionaliste din Ucraina.


Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro