Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Tsipras: Grecia nu acceptă șantajul

Primul ministru grec Alexis Tsipras a declarat joi că țara sa "nu acceptă șantajul" în timp ce negocierile sunt dificile între Atena și țările din zona euro asupra continuării programului ei de ajutor, notează AFP.

O reuniune miercuri a miniștrilor de finanțe din zona euro s-a derulat potrivit unui "scenariu de intimidare" asupra riscurilor de "faliment" dacă Atena "nu acceptă propunerea" partenerilor săi, a denunțat Tsipras. "Nu am semnat și nu a avut loc nicio catastrofă", a adăugat el, într-o conferință de presă la sfârșitul summitului european de la Bruxelles.

Potrivit lui Tsipras, "singurul obiectiv" al discuțiilor și următoarei ședințe a Eurogrupului de luni va fi "tranziția" între programul actual, denumit memorandum, ce expiră la 28 februarie, și "noul program grec" .

El a adăugat: "Uitați memorandumul, el nu mai există. Și nici troica", însărcinată să supravegheze punerea în aplicare a reformelor drastice impuse de creditorii țării (UE, BCE și FMI) în schimbul unui program de împrumuturi de 240 miliarde de euro.

Grecia și țările din zona euro și-au reluat contactele joi după o reuniune furtunoasă cu o zi înainte și au decis să înceapă o activitate tehnică începând de vineri la Bruxelles pentru a facilita reuniunea programată luni, amintește AFP.

"Dacă există un acord tehnic, înseamnă că există un acord politic", a estimat Tsipras. "Întreaga discuție și evoluția de astăzi semnalează o dispoziție pentru un acord politic", a insistat el.

"S-a dovedit că nimeni nu vrea să creeze condiții de ruptură", în beneficiul coeziunii zonei euro, a salutat el. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mafia PSD / Aceasta este diploma falsă de inginer a directorului general al Transelectrica!

2 Semnal-ȘOC pentru PSD! Pro TV, audiență URIAȘĂ cu episodul despre Teleorman de la „România, te iubesc”

3 ȘOC în CSM! Birchall desființează Secția Specială! Declarații care le-au dus în pragul leșinului pe Savonea și…

4 Americanii au avut un șoc: Nici în Africa nu se mai întâmplă așa ceva! Dragnea: Mesajul meu e clar și ferm, la…

5 Fraților, voi vedeți unde-am ajuns? Fiola pune condiții STS pentru a putea folosi tabletele care împiedică vot…

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata