TUR PRIVAT în complexul de lux de 25 de milioane de euro pe care nu îl vizitează nimeni - FOTO

TUR PRIVAT în complexul de lux de 25 de milioane de euro pe care nu îl vizitează nimeni - FOTO

Prima staţiune de schi din Coreea de Nord, construită cu scopul de a atrage mii de turişti străini în ţara lui Kim Jong-un, este un complex imens şi dotat pentru confortul clienţilor, însă momentan nu are strop de zăpadă şi niciun turist, potrivit unui fotograf care a petrecut cinci zile acolo.

Imagini rare din Coreea de Nord: Un fotograf a primit acces exclusiv în primul complex de schi din ţara lui Kim Jong-un - GALERIE FOTO (Imagine: Aram Pan/ dprk360.com)

Complexul de schi Masikryong a fost deschis la începutul anului în speranţa că va aduce 5.000 de turişti zilnic şi între 200.000 şi 1 milion de vizitatori anual până în 2016, scrie Daily Mail .

Prima şi singura destinaţie din Coreea de Nord pentru pasionaţii de schi, situată în vârful muntelui Taehwa, are un hotel cu camere în stilul cabanelor din lemn, produse de îngrijre, facilităţi de spa şi 110 kilometri de pârtii multinivelate, costul primului stadiu al construcţiei fiind estimat la 25,5 milioane de euro.

Fotograful din Singapore Aram Pan, care a vizitat ţara lui Kim Jonfg-un pentru a patra oară între 16 şi 20 octombrie, s-a întors cu o serie de fotografii din interiorul complexului şi cu impresii pe care le-a împărtăşit pentru Daily Mail Australia .

"Am văzut un turist occidental într-un 'tur privat' în staţiunea de schi. Nu sunt sigur cine era. Nu l-am întrebat", a spus Pan. "În afară de asta, acolo sunt doar localnicii care lucrează la diverse îmbunătăţiri înainte de sezonul de iarnă".

GALERIE FOTO

"Acum nu e deloc zăpadă, deci mă aşteptam să fie gol", a adăugat fotograful.

Cafeneaua Dome, aflată în complexul de schi, are o podea verde cu iarbă artificială şi scaune din răchită în care schiorii se pot bucura de băuturi răcoritoare.

În interiorul hotelului există saloane de coafor speciale pentru bărbaţi şi pentru femei, cu o colecţie de imagini pe pereţi care arată stilurile de coafuri permise de regim.

GALERIE FOTO

Piscina era şi ea finalizată şi pregătită pentru vizitatori, dar nimeni nu înota acolo în octombrie. Aram Pan, în schimb, a spus că piscinele sunt confortabile "mai ales pentru că vremea e rece, iar apa e bună şi caldă".

Sala de aburi şi sauna sunt de asemenea spaţioase şi curate.

Deşi turiştii şi fotografii oficiali ai regimului au făcut fotografii în complex şi până acum, Pan a primit acces exclusiv în toate domeniile staţiunii, cu excepţia a două zone noi aflate în construcţie.

"Mi s-a permis să fotografiez o colecţie consistentă de imagini din întregul complex. Singurele părţi pe care nu am putut să le fotografiez au fost noul helipad, aflat în prezent în construcţie, şi cea mai nouă extensie a sistemului lor de ridicare a schiurilor, de asemenea în construcţie", a explicat fotograful.

GALERIE FOTO

Aram Pan a stat într-o cameră din "categoria a treia" a hotelului şi a încercat toate facilităţile incluse - sala de sport, sauna, coaforul, restaurantul. Cei care vor să se distreze au şi o cameră de karaoke şi dans cu lumini colorate şi podea din marmură.

La sfârşitul anului trecut, Kim Jong-un a inspectat complexul şi a constatat cu "mare satisfacţie" că totul mergea "impecabil", iar agenţia de ştiri a Coreei de Nord (KCNA) a descris pârtiile ca fiind "o structură monumentală minunată".

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…