Ucraina: 4.634 de morți de la începutul conflictului din estul țării (ONU)

Ucraina: 4.634 de morți de la începutul conflictului din estul țării (ONU)

Conflictul din estul Ucrainei a cauzat moartea a 4.634 de persoane de la debutul său la jumătatea lunii aprilie, inclusiv cele 298 de victime ale accidentului avionului companiei Malaysian Airlines pe 17 iulie, relevă bilanțul publicat vineri de Oficiul Națiunilor Unite pentru ajutor umanitar (OCHA), transmite AFP.

Un număr de 10.423 de persoane au fost rănite în conflictul din estul Ucrainei, arată același bilanț.

OCHA estimează că aproximativ 5,2 milioane de persoane trăiesc în zone afectate de conflictul ce opune forțele guvernamentale ucrainene și rebelii separatiști proruși. Acest nou bilanț a luat în calcul cele peste 300 de decese înregistrate de la precedentul bilanț, dat publicității pe 20 noiembrie și care indica 4.317 morți — soldați ucraineni, civili și membri ai grupărilor armate.

La data de 12 decembrie, numărul persoanelor strămutate în alte zone din Ucraina din cauza conflictului din este era de 542.080, iar cel al refugiaților ucraineni în străinătate, de 567.956.

OCHA a precizat că nicio victimă civilă nu s-a înregistrat în Ucraina după data de 9 decembrie, când a intrat în vigoare un nou acord de încetare a focului în estul Ucrainei, ceea ce constituie ''un succes notabil''.

Luni, Națiunile Unite vor publica un nou raport privitor la situația drepturilor omului în Ucraina.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale