UCRAINA. Manifestanţi proruşi invadează sediul administraţiei de la Doneţk

UCRAINA. Manifestanţi proruşi invadează sediul administraţiei de la Doneţk

UCRAINA. Manifestanţi proruşi invadează sediul administraţiei de la Doneţk

UPDATE : Manifestanţi proruşi au preluat duminică seara controlul asupra unei clădiri aparţinând administraţiei regionale la Harkov, un oraş important situat în estul Ucrainei, instalând steagul pe aceasta.

Peste 2.000 de manifestanţi care purtau steaguri ruseşti s-au masat în faţa clădirii, iar câteva zeci au pătruns în imobil, după ce forţele de ordine s-au retras în timp ce ei avansau.
_________

Peste 2.000 de protestatari s-au deplasat, la finalul unei manifestaţii, în faţa sediului, păzit de poliţie. Aproximativ 50 dintre ei au reuşit să pătrundă în clădire.

Manifestanţi au coborât steagul ucrainean care flutura deasupra clădirii şi au ridicat în locul lui unul rusesc.

După ce au fost respinşi de către poliţie, aproximativ 50 de manifestanţi au reuşit să pătrundă în sediu.

Manifestanţi agitau panouri pe care se puteau sloganuri ca "Doneţk, oraş rusesc", "Daţi-ne un referendum" privind independenţa şi alipirea la Rusia sau "NATO afară".

După îndepărtarea de la putere, la sfârşitul lui febnruarie, a regimului ucrainean prorus de către manifestanţi proeuropeni, în urma unor proteste soldate cu morţi, în capitala Kiev, tensiunile sunt puternice în estul rusofon al Ucrainei, la frontiera cu Rusia. Zeci de persoane au fost ucise în cursul acestor manifestaţii.

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a angajat să "apere prin toare mijloacele" populaţiile rusofone din fostele republici sovietice.
Criza dintre Moscova şi Kiev a condus la alipirea Peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia, în urma unui referendum nerecunoscut de către Ucraina şi Occident, care denunţă o "anexare".

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”