Ucraina: Trei soldați uciși în ultimele 24 de ore în estul țării, în pofida acalmiei (oficial)

Ucraina: Trei soldați uciși în ultimele 24 de ore în estul țării, în pofida acalmiei (oficial)

Trei soldați ucraineni au fost uciși în ultimele 24 de ore în estul separatist al Ucrainei, unde armistițiul rămâne totuși respectat în mod global, a anunțat marți purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Andrii Lâsenko, informează AFP.

În timpul ultimelor 24 de ore, trei soldați ucraineni au fost uciși, iar alți nouă au fost răniți', a declarat Lâsenko.

Un nou armistițiu a intrat în mod oficial în vigoare în Ucraina, la 15 februarie. Însă, în pofida relativei acalmii, tiruri sporadice au loc aproape zilnic.

După încheierea armistițiului, separatiștii au recucerit rapid orașul strategic Debalțevo, situat la jumătatea drumului dintre fiefurile rebelilor Donețk și Lugansk.

Privirile sunt ațintite deja spre Mariupol, port strategic la Marea Azov, și ultimul oraș mare din estul rebel aflat sub controlul Kievului. Cucerirea lui va constitui o etapă-cheie în crearea unei punți terestre dintre Rusia și Crimeea, care, chiar dacă anexată de Moscova, rămâne foarte dependentă de Kiev în ceea ce privește alimentarea cu apă și electricitate.

Armata ucraineană denunță de câteva zile o concentrare în zonă a trupelor dușmane și survol de drone.

Marți, Lâsenko a declarat din nou că rebelii proruși își concentrează trupele pentru a 'pregăti o ofensivă, cu susținerea forțelor ruse, în direcția Artemivsk (55 de kilometri la nord de Donețk), de Volnovaha (35 de kilometri la sud de Donețk) și de Mariupol'.

Purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene a anunțat de asemenea că o nouă coloană de tancuri și blindate a sosit în localitatea Pobeda din regiunea Donețk. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Oana Mizil, în spital după ce a fost bătută de Marian Vanghelie!

2 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

3 JO 2020, canotaj / Fetele de aur ale României, o nouă cursă entuziasmantă!

4 Așa o fi? / Continuă tradiția turnătorilor de lux la DNA în PSD?

5 VIDEO Fugarul Rizea / Iată cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024