Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Un atac SUA asupra Siriei nu ar fi schimbat cursul războiului, afirmă Kerry

Secretarul de Stat american John Kerry a apreciat, marţi, că un atac militar din partea Statelor Unite asupra Siriei, aşa cum se planifica în vara lui 2013, nu ar fi schimbat cursul războiului, relatează AFP.

John Kerry (IMagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful diplomaţiei americane şi-a petrecut o parte a zilei în faţa Comisiei de Afaceri Externe din cadrul Senatului, apărând politica externă a preşedintelui american Barack Obama, foarte criticată de senatori.

În ce priveşte Siria, preşedintele american a renunţat în ultimul minut, la sfârşitul verii lui 2013, la o lovitură militară împotriva regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Statele Unite reuşind să găsească un acord cu Rusia, care susţine Damascul, cu privire la distrugerea arsenalul chimic sirian.

În acea perioadă, Kerry milita cu insistenţă pentru o acţiune militară "ţintită" şi limitată în timp împotriva Siriei.

Kerry a asigurat marţi, în faţa Senatului, că această eventuală lovitură "ar fi avut efect, însă nu şi impactul devastator datorită căruia (preşedintele sirian) ar fi fost nevoit să-şi modifice" strategie pe teren.

"A fost nevoie de 30.000 de soldaţi şi 30 de zile în Bosnia pentru a avea un impact. Acolo (în Siria) am fi avut una sau două zile pentru a reduce (capacităţile militare ale regimului sirian) şi a trimite un mesaj", a declarat secretarul de Stat.

În urmă cu zece zile, Obama a apărat, la postul de televiziune CBS, decizia sa de a nu ataca Damascul, apreciind că acest fapt n-ar putea "împiedica" desfăşurarea războiului şi subliniind că Statele Unite au "limitele" lor, după un deceniu de conflicte în Irak şi Afganistan.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este clipul președintelui INTERZIS de slugile PSD din CNA și Autoritatea Electorală Permanentă!

2 ALERTĂ Dragnea, amenințări voalate la adresa judecătorilor de la Curtea Supremă! Noi declarații demente

3 SCANDAL Cine de la vârful MAI a furnizat Antenei 3 date secrete despre aducerea lui Mazăre? Nu se sesizează ni…

4 ALERTĂ Priviți! O singură femeie, cu inimă mare, i-a dat cu cracii-n sus pe pesediști, la Bârlad! Dăncilă a da…

5 Așa o fi?

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan