Un australian a postat pe Twitter o poză cu fiul său minor arătând capul unui militar sirian - FOTO

Un australian a postat pe Twitter o poză cu fiul său minor arătând capul unui militar sirian - FOTO

Un australian plecat să lupte în Siria alături de Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL) a postat pe Twitter o fotografie cu fiul său minor care exhibă capul unui militar sirian decapitat, potrivit cotidianului The Australian, provocând o puternică emoţie în Australia luni.

Un australian a postat pe Twitter o poză cu fiul său minor arătând capul unui militar sirian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Khaled Sharrouf, care a plecat din Australia anul trecut pentru a participa la jihad, a publicat pe contul său de Twitter o fotografie în care fiul său, în vârstă de şapte ani, arată capul unui militar decapitat, la Rakka, în Valea Eufratului, un bastion al insurgenţilor islamişti în Siria.

Ca explicaţie foto, bărbatul a scris "El este băiatul meu".

În altă fotografie, publicată de către The Australian, Sharrouf, apare purtând o ţinută de luptă şi pozând alături de trei băieţi înarmaţi, în faţa steagului SIIL, care între timp şi-a schimbat denumirea în Sstatul islamic (SI) şi a proclamat un califat de o parte şi de alta a frntierei irakiano-siriene. Agenţii de informaţii cred că este vorba despre fii săi.

Aflat într-o vizită în Olanda, premierul australian Tony Abbott a denunţat acte "barbare" comise de către o "grupare teroristă" care încearcă să creeze un "stat terorist".

Aflat la Sydney, şeful Pentagonului Chuck Hagel a denunţat "o ameninţare la adresa lumii civilizate".

Guvernul australian estimează că până la 150 de australieni participă la jihad în străinătate, în principal în Irak şi Siria.

Sharrouf a făcut aproximativ patru ani de închisoare după ce a mărturisit că a participat la pregătirea unui atentat, în 2005, la Sydney. El a fugit din Australia cu ajutorul paşaportului fratelui său.

Preşedintele Asociaţiei Musulmanilor Libanezi din Australia Samier Dandan a condamnat publicarea unor fotografii, denunţând "gestul unui nebun".

De asemenea, Abbott a anunţat că Australia se alătură Statelor Unite, Marii Britanii şi Franţei în operaţiunea de largare a unor ajutoare umanitare populaţiilor civile care fug din calea înaintării jihadiştilor, în Irak.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /