Un luptător al SI afirmă că atacul de la Charlie Hebdo a fost o răzbunare pentru insultele la adresa Islamului

Un luptător al SI afirmă că atacul de la Charlie Hebdo a fost o răzbunare pentru insultele la adresa Islamului

Un combatant al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) a salutat atacul sângeros comis miercuri la sediul săptămânalului Charlie Hebdo din Paris, soldat cu 12 morți și 11 răniți, și a declarat pentru Reuters că a fost o răzbunare pentru insultele la adresa Islamului.

Persoane înarmate au atacat sediul săptămânalului satiric Charlie Hebdo, în cel mai sângeros atentat din Franța din ultimii 40 de ani. Printre persoanele ucise se numără caricaturiști-vedetă ai publicației, precum și doi ofițeri de poliție.

'Leii Islamului l-au răzbunat pe Profet', a afirmat Abu Mussab, un sirian care luptă în cadrul grupării SI, care deține controlul unor teritorii vaste în Irak și Siria. 'Aceștia sunt leii noștri. Sunt primele picături — vor urma și altele', a mai spus el, vorbind printr-o conexiune la Internet din Siria. 'Lăsați-i pe cruciați să fie speriați pentru că ei ar trebui să fie (speriați)', a mai spus el.

Până în prezent, nicio grupare nu a revendicat atentatul.

Abu Mussab a declarat că nu-i știe pe atacatori, însă 'ei sunt pe calea emirului (liderul SI Abu Bakr al-Baghdadi) și a șeicului nostru Osama (ben Laden)', a mai spus luptătorul SI.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro