Un parlamentar conservator britanic îi cere lui Cameron să-i ignore pe antieuropenii 'proști'

Un parlamentar britanic conservator a declarat marți că premierul David Cameron ar trebui să-i ignore pe aceia suficient de 'proști' să propună legi antiimigrație care ar putea afecta economia britanică și deschide drumul către o ieșire din Uniunea Europeană, relatează Reuters.

Foto: REUTERS

Ken Clarke, unul dintre cei mai influenți eurofili britanici, a afirmat că Partidul Conservator al lui Cameron ar trebui să se abțină să concureze cu 'bigotismul' pentru a contracara amenințarea formațiunii antieuropene UKIP.

'Ignorați ambițiile prostești ale celor al căror principal interes este doar ieșirea din Europa — haideți să avem grijă de Marea Britanie în lumea modernă', a spus Ken Clarke pentru postul de radio BBC.

'Trebuie să demonstrăm că suntem un partid puternic, care face lucruri raționale în materie de imigrație, pentru că nu există un singur politician care să nu fie de acord cu controlul imigrației', a adăugat el.

Președintele Comisiei Europene la final de mandat Jose Manuel Barroso i-a spus luni premierului conservator că riscă să-și supere aliații și să-și piardă influența internațională dacă urmărește o agendă antiimigrație menită să facă pe placul alegătorilor interni.

În răspunsul său, Cameron a spus că alegătorii britanici sunt preocupați de imigrație și că aceștia sunt 'șefii lui'.

Șeful guvernului britanic s-a angajat să organizeze un referendum în 2017 asupra rămânerii Marii Britanii în UE dacă Partidul Conservator va câștiga alegerile de anul viitor, având o abordare tot mai agresivă în ceea ce privește reducerea migrației interne în UE și revizuirea principiului libertății de mișcare.

'Ceea ce nu trebuie să facem este să începem să concurăm cu bigotismul și cu ignoranța și să nu începem să facem rău economiei noastre impunând restricții asupra unor oameni de care avem nevoie să vină aici', a mai spus Clarke.

În această lună, UKIP — care dorește ca Marea Britanie să iasă din UE și o reducere strictă a imigrației — a câștigat primul său loc eligibil în parlament după ce un deputat a venit la această formațiune de la conservatorii aflați la putere.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Ștefan, editor: Gabriela Ionescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

3 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

4 DOCUMENTE Mugur Mihăescu „Garcea” a fost recrutat de Securitate pentru a-și turna colegii din familii de milit…

5 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …