Un parlamentar conservator britanic îi cere lui Cameron să-i ignore pe antieuropenii 'proști'

Un parlamentar britanic conservator a declarat marți că premierul David Cameron ar trebui să-i ignore pe aceia suficient de 'proști' să propună legi antiimigrație care ar putea afecta economia britanică și deschide drumul către o ieșire din Uniunea Europeană, relatează Reuters.

Foto: REUTERS

Ken Clarke, unul dintre cei mai influenți eurofili britanici, a afirmat că Partidul Conservator al lui Cameron ar trebui să se abțină să concureze cu 'bigotismul' pentru a contracara amenințarea formațiunii antieuropene UKIP.

'Ignorați ambițiile prostești ale celor al căror principal interes este doar ieșirea din Europa — haideți să avem grijă de Marea Britanie în lumea modernă', a spus Ken Clarke pentru postul de radio BBC.

'Trebuie să demonstrăm că suntem un partid puternic, care face lucruri raționale în materie de imigrație, pentru că nu există un singur politician care să nu fie de acord cu controlul imigrației', a adăugat el.

Președintele Comisiei Europene la final de mandat Jose Manuel Barroso i-a spus luni premierului conservator că riscă să-și supere aliații și să-și piardă influența internațională dacă urmărește o agendă antiimigrație menită să facă pe placul alegătorilor interni.

În răspunsul său, Cameron a spus că alegătorii britanici sunt preocupați de imigrație și că aceștia sunt 'șefii lui'.

Șeful guvernului britanic s-a angajat să organizeze un referendum în 2017 asupra rămânerii Marii Britanii în UE dacă Partidul Conservator va câștiga alegerile de anul viitor, având o abordare tot mai agresivă în ceea ce privește reducerea migrației interne în UE și revizuirea principiului libertății de mișcare.

'Ceea ce nu trebuie să facem este să începem să concurăm cu bigotismul și cu ignoranța și să nu începem să facem rău economiei noastre impunând restricții asupra unor oameni de care avem nevoie să vină aici', a mai spus Clarke.

În această lună, UKIP — care dorește ca Marea Britanie să iasă din UE și o reducere strictă a imigrației — a câștigat primul său loc eligibil în parlament după ce un deputat a venit la această formațiune de la conservatorii aflați la putere.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Ștefan, editor: Gabriela Ionescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Sondaje PSD cu erori mari și facturi uriașe

2 Lista completă a jurnaliștilor și analiștilor care-i vor pune întrebări lui Klaus Iohannis la dezbaterea de ma…

3 Ce e asta? Astăzi este ziua Olguței, cumva?

4 Cum susținea Viorica Dăncilă în PE adoptarea Ordonanței 13 care-l salva pe Dragnea

5 Rareș Bogdan / Dezbaterea lui Iohannis va fi pe model american. Ne așteptăm ca audiența să fie de peste 7 milio…

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită