Un profesor agresat cu un cutter în regiunea Parisului de un individ care a invocat Statul Islamic

Un profesor agresat cu un cutter în regiunea Parisului de un individ care a invocat Statul Islamic

Un profesor a fost agresat luni dimineață cu un cutter și o foarfecă într-o sală de clasă din Aubervilliers, o suburbie din nord-estul Parisului, de un individ care a invocat gruparea Statului Islamic (SI) în timpul atacului, relatează AFP, citând surse ale poliției și ale parchetului local. Viața profesorului agresat nu este în pericol, iar atacatorul său este în prezent căutat de către poliție, a indicat o sursă polițienească, confirmând agresiunea pentru canalul de televiziune TF1.

Acest atac survine la puțin după o lună de la atentatele, revendicate de Statul Islamic, soldate cu 130 de morți și cel puțin 350 de răniți la 13 noiembrie în capitala Franței, cele mai grave comise vreodată în Franța.

Profesorul a fost înjunghiat în lateral și în zona gâtului, în jurul orei 06.10 GMT, în momentul în care pregătea clasa pentru ore în școala Jean-Perrin din Aubervilliers, potrivit unei surse a poliției.

Agresorul, cu cagulă pe cap, cu mănuși și cu încălțăminte de tip militar, ar fi intrat neînarmat și ar fi zărit cutterul în clasă, a explicat aceeași sursă.

Potrivit parchetului local, individul a țipat: 'Este Daesh, este un avertisment!' și a fugit apoi, se pare, pe jos. Un dispozitiv de căutare a sa a fost desfășurat de către poliție.

Departamentul de combatere a terorismului din cadrul Parchetului din Paris și secțiunea antiteroristă a Brigăzii criminale au fost însărcinate cu ancheta în acest caz, deschisă pentru tentativă de asasinat având legătură cu terorismul.

Începând cu mijlocul lunii noiembrie, securitatea în școli a fost sporită în Franța, unde a fost impusă o interdicție de a parca mașini în fața școlilor, în timp ce patrulele au fost suplimentate în perimetrul unităților școlare.

În numărul său de la sfârșitul lunii noiembrie, revista francofonă de propagandă a Statului Islamic, Dar-al-Islam, a atacat violent funcționari ai educației naționale, 'dușmani ai lui Allah', care 'predau laicitatea' și care sunt 'în război deschis împotriva familiei musulmane'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”