Ungaria a informat Serbia că punctul de trecere a frontierei Roszke-Horgos va fi închis pentru 30 de zile

Ungaria a informat Serbia că punctul de trecere a frontierei Roszke-Horgos va fi închis pentru 30 de zile

Ungaria a informat Serbia că a dispus închiderea pentru 30 de zile a punctului de trecere a frontierei de la Roszke-Horgos, a anunțat miercuri Ministerul de Externe sârb, după ce în zonă au avut loc ciocniri între migranti si politia ungară, transmite Reuters. Roszke-Horgos este unul dintre principalele puncte de trecere a frontierei dintre Serbia si Ungaria.

De asemenea, autoritățile de la Budapesta au cerut Serbiei să acționeze contra migranților care ''atacă'' poliția ungară la granița comună.

''Un grup de migranți agresivi atacă poliția ungară cu pietre și bucăți de beton'', a declarat ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, pentru postul public de televiziune.

''Acest atac vine din Serbia, de pe teritoriul sârb. De aceea, i-am cerut ferm omologului meu sârb să le ceară autorităților sârbe să acționeze imediat împotriva acestui grup de migranți agresivi'', a spus șeful diplomației ungare.

Poliția ungară a folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă împotriva migranților care protestau pentru a intra în Ungaria la frontiera sârbă.

Conform AFP, forțele de poliție ungare au folosit gaze lacrimogene după ce au fost atacate de migranți cu pietre și sticle la punctul de trecere a frontierei de la Roszke.

Un reporter de la Reuters a precizat la rândul său că sute de polițiști, sprijiniți de unități speciale antitero cu vehicule blindate și tunuri de apă, au avansat spre un grup de migranți la Roszke care se aflau de cealaltă parte a gardului metalic construit de autoritățile ungare la granița cu Serbia.

Poliția ungară a emis un comunicat în care afirmat că un grup de migranți 'agresivi' au pătruns printr-o poartă de acces la frontiera cu Serbia și au avut o ciocnire cu forțele de securitate aflate la fața locului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…