Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Ungaria: Ancheta în cazul celor 71 de migranți găsiți morți într-un camion în estul Austriei începe în februarie

Autoritățile ungare intenționează să înceapă în luna februarie ancheta în cazul celor 71 de migranți descoperiți morți într-un camion frigorific de pe o autostradă în estul Austriei, pe 27 august 2015, potrivit cotidianului ungar Magyar Idok, citat miercuri de MTI. Documentele furnizate de autoritățile austriece în luna noiembrie sunt în prezent traduse în limba maghiară și după finalizarea acestei operațiuni investigația poate începe, a anunțat Comandamentul național al poliției ungare.

Până acum, din aceste documente a reieșit că rețeaua de traficanți de persoane era formată din irakieni și afgani, menționează publicația ungară.

Pentru o perioadă, autoritățile austriece și cele ungare au desfășurat în paralel investigații preliminare. Întrucât anumite fapte au avut loc în Ungaria și cinci suspecți au fost arestați pe teritoriul ungar, Ministerul Justiției austriac i-a propus Budapestei să conducă ancheta penală în acest caz.

Poliția ungară a arestat cinci persoane — patru bulgari și un afgan — la câteva zile după ce imigranții au fost găsiți morți, fapt care a dovedit pericolul pe care l-au presupus călătoriile întreprinse în 2015 de sute de mii de migranți care au traversat Marea Mediterană și țările din Balcani pentru a fugi din țările lor afectate de conflict și sărăcie.

La finalul lunii septembrie, justiția bulgară a decis să-l extrădeze în Austria pe presupusul șofer al camionului frigorific în care au fost găsiți cei 71 de migranți morți. Țvetan Țvetanov, cetățean bulgar în vârstă de 32 de ani, a fost acuzat de ''participare la o organizație criminală, trafic, contrabandă și omucidere'', conform Parchetului din orașul bulgar Montana.

Camionul a fost găsit abandonat pe o autostradă în estul Austriei, având în compartimentul frigorific corpurile a 71 de persoane — 59 de bărbați, opt femei și patru copii — care fuseseră îmbarcate la frontiera sârbo-ungară.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Aș vrea să renunț la job și să facem sex toată ziua”

2 HOPA! Dan Turturică, veste proastă pentru „băieții” care-au pus mâna pe Dăncilă: SUA nu uită și nu iartă!

3 Interesant! Magyar Nemzet: De când Dragnea urmăreşte de după gratii zvârcolirile fostului său partid, Gabriel …

4 Cât adevăr în tot ce spune acest om... Tragic...

5 PORNREVENGE. Site-urile porno sunt încă pline cu numele Anei Birchall

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!