Ungaria: Jobbik vrea ca Orban să încheie o alianță cu Cameron pentru ca ''Ungaria să-și redobândească suveranitatea''

Ungaria: Jobbik vrea ca Orban să încheie o alianță cu Cameron pentru ca ''Ungaria să-și redobândească suveranitatea''

Partidul naționalist radical ungar Jobbik a făcut apel la premierul Viktor Orban să încheie o alianță cu omologul său britanic, David Cameron, la întâlnirea lor care va avea loc joi, pentru ca ''Ungaria să-și redobândească suveranitatea'', relatează miercuri agenția MTI.

Încă de la înființarea sa, Jobbik a propus în mod repetat amendarea tratatelor de bază ale Uniunii Europene și a tratatului de aderare a Ungariei, dar Fidesz, partidul de guvernământ, a respins propunerea, a declarat un parlamentar al Jobbik, Marton Gyongyosi, într-o conferință de presă.

''Această idee nu este o erezie'', a afirmat Gyongyosi, adăugând că Londra se folosește deja de oportunitățile oferite de Tratatul de la Lisabona pentru reformă.

Guvernul ungar ar trebui să profite de ocazie pentru a deveni un aliat al unei mari puteri în redobândirea suveranității sale, a mai spus parlamentarul ungar.

Potrivit lui Gyongyosi, executivul ungar ar trebui să întocmească o listă cu amendamentele necesare, în scopul afirmării unor interese naționale, precum rolul parlamentelor naționale, chestiunea migrației și protecția minorităților indigene și a terenurilor agricole.

Marton Gyongyosi a mai spus că Jobbik va iniția într-o zi o dezbatere politică în parlament despre necesitatea de a amenda tratatele de bază ale Uniunii Europene.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Ucraina a umblat la „cutia cu maimuțe” pentru atacul din Crimeea? În cazul ăsta, Rusia s-ar confrunta cu probleme enorme

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...