Ungaria: Jobbik vrea ca Orban să încheie o alianță cu Cameron pentru ca ''Ungaria să-și redobândească suveranitatea''

Ungaria: Jobbik vrea ca Orban să încheie o alianță cu Cameron pentru ca ''Ungaria să-și redobândească suveranitatea''

Partidul naționalist radical ungar Jobbik a făcut apel la premierul Viktor Orban să încheie o alianță cu omologul său britanic, David Cameron, la întâlnirea lor care va avea loc joi, pentru ca ''Ungaria să-și redobândească suveranitatea'', relatează miercuri agenția MTI.

Încă de la înființarea sa, Jobbik a propus în mod repetat amendarea tratatelor de bază ale Uniunii Europene și a tratatului de aderare a Ungariei, dar Fidesz, partidul de guvernământ, a respins propunerea, a declarat un parlamentar al Jobbik, Marton Gyongyosi, într-o conferință de presă.

''Această idee nu este o erezie'', a afirmat Gyongyosi, adăugând că Londra se folosește deja de oportunitățile oferite de Tratatul de la Lisabona pentru reformă.

Guvernul ungar ar trebui să profite de ocazie pentru a deveni un aliat al unei mari puteri în redobândirea suveranității sale, a mai spus parlamentarul ungar.

Potrivit lui Gyongyosi, executivul ungar ar trebui să întocmească o listă cu amendamentele necesare, în scopul afirmării unor interese naționale, precum rolul parlamentelor naționale, chestiunea migrației și protecția minorităților indigene și a terenurilor agricole.

Marton Gyongyosi a mai spus că Jobbik va iniția într-o zi o dezbatere politică în parlament despre necesitatea de a amenda tratatele de bază ale Uniunii Europene.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”