Ungaria: Jobbik vrea ca Orban să încheie o alianță cu Cameron pentru ca ''Ungaria să-și redobândească suveranitatea''

Partidul naționalist radical ungar Jobbik a făcut apel la premierul Viktor Orban să încheie o alianță cu omologul său britanic, David Cameron, la întâlnirea lor care va avea loc joi, pentru ca ''Ungaria să-și redobândească suveranitatea'', relatează miercuri agenția MTI.

Încă de la înființarea sa, Jobbik a propus în mod repetat amendarea tratatelor de bază ale Uniunii Europene și a tratatului de aderare a Ungariei, dar Fidesz, partidul de guvernământ, a respins propunerea, a declarat un parlamentar al Jobbik, Marton Gyongyosi, într-o conferință de presă.

''Această idee nu este o erezie'', a afirmat Gyongyosi, adăugând că Londra se folosește deja de oportunitățile oferite de Tratatul de la Lisabona pentru reformă.

Guvernul ungar ar trebui să profite de ocazie pentru a deveni un aliat al unei mari puteri în redobândirea suveranității sale, a mai spus parlamentarul ungar.

Potrivit lui Gyongyosi, executivul ungar ar trebui să întocmească o listă cu amendamentele necesare, în scopul afirmării unor interese naționale, precum rolul parlamentelor naționale, chestiunea migrației și protecția minorităților indigene și a terenurilor agricole.

Marton Gyongyosi a mai spus că Jobbik va iniția într-o zi o dezbatere politică în parlament despre necesitatea de a amenda tratatele de bază ale Uniunii Europene.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

2 Leacul coronavirusului crește și în România: Una din cele mai cunoscute plante ar putea vindeca COVID-19

3 Leana, cu „scoica” fleașcă după anunțul PMP că strânge semnături pentru candidatura lui Băsescu la Primăria Ca…

4 „Am tăcut destul. Voi spune lucruri care vor deranja” / Rareș Bogdan amenință cu dezvăluiri despre dosarul 10 au…

5 Sentinţă istorică în dosarul retrocedării a 10.000 de hectare din Retezat către două austriece, după 11 ani de…