UPDATE Atentate la Paris: Tatăl și fratele unuia dintre kamikaze, arestați (surse apropiate anchetei)

UPDATE Atentate la Paris: Tatăl și fratele unuia dintre kamikaze, arestați (surse apropiate anchetei)

Tatăl și fratele unuia dintre kamikaze care au ucis 89 de persoane deschizând focul vineri seară în sala de concerte Bataclan din Paris au fost arestați sâmbătă seară și percheziții aveau loc la domiciliul lor, au declarat pentru AFP surse apropiate anchetei.

Operațiuni erau în curs de desfășurare la domiciliul tatălui acestui francez de 29 de ani din Romilly-sur-Seine (centru-est) și în locuința fratelui său din Bondoufle, în regiunea pariziană, potrivit acestor surse.

Alte arestări și percheziții au avut loc în anturajul lor familial din aceste două regiuni, a precizat o altă sursă apropiată anchetei.

"Fratele teroristului, în vârstă de 34 de ani, s-a prezentat la poliția din Créteil (în apropiere de Paris) înainte de a fi plasat în arest", au explicat aceste surse pentru France Presse. Tatăl său a fost de asemenea arestat.

Acest kamikaze, unul dintre cei trei autori ai unei luări de ostatici la Bataclan unde 89 de persoane au fost ucise, era născut la Courcouronnes, aproape de Paris. El a făcut obiectul unei fișe a serviciilor de informații pentru radicalizare, a anunțat sâmbătă procurorul Parisului Francois Molins.

Bărbatul a fost condamnat de opt ori de către justiție pentru delicte de drept comun între 2004 și 2010.

"El a făcut obiectul unei fișe S în 2010 pentru radicalizare, dar nu a fost niciodată implicat într-un dosar de filieră sau asociație criminală în legătură cu o organizație teroristă", a explicat procurorul, precizând că el nu a fost niciodată încarcerat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”