Val de frig și ninsori în Turcia

Val de frig și ninsori în Turcia

Un val de frig, însoțit de ninsori abundente, s-a abătut marți asupra unei mari părți a Turciei, perturbând traficul aerian și provocând accidente rutiere în serie, soldate cu cel puțin un mort și numeroși răniți, transmite AFP.

Compania aeriană Turkish Airlines a anunțat suspendarea a 44 de curse din cauza condițiilor meteorologice, îndeosebi spre/din cele două mari orașe ale țării, Istanbul și Ankara.

La Karabuk (centru), un autobuz școlar s-a răsturnat din cauza poleiului și a provocat moartea unui elev și rănirea altor 18, potrivit agenției de presă Dogan.

Numeroase drumuri au fost închise din cauza zăpezii, printre acestea aflându-se autostrăzile ce leagă orașul Izmir (coasta de vest) de Ankara și Istanbul, blocând sute de vehicule pe cele două axe, au informat organele de presă locale. Școlile au fost închise în peste zece provincii din vestul, centrul și nord-vestul Turciei, inclusiv la Ankara și Istanbul, unde s-au înregistrat cele mai abundente ninsori.

În nordul țării s-au semnalat și multe întreruperi de electricitate.

Meteorologii anunță, după ninsori, temperaturi polare într-o mare parte a Turciei în următoarele zile, care ar putea coborî până la—20 de grade Celsius la Ankara, în noaptea de miercuri spre joi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Așa o fi?

3 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Românca-fenomen din Portugalia / Povestea de film a uneia dintre cele mai bogate femei