Victoria Nuland va efectua vizite oficiale într-o serie de țări est-europene

Subsecretarul de stat american pentru afaceri europene și eurasiatice, Victoria Nuland, își va continua, după întrevederea avută joi cu ministrul-adjunct de externe rus Grigori Karasin, turneul său european, în cadrul căruia va efectua vizite oficiale în Croația, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Kosovo, Macedonia, Serbia și Ucraina, informează TASS.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, în Croația, la Dubrovnik, ea va participa la cea de-a zecea ediție a Forumului anual croat, în cadrul căruia va susține un discurs despre Balcanii de Vest și relațiile transatlantice. În afară de aceasta, ea va avea întrevederi cu reprezentanți ai guvernului croat și cu lideri europeni participanți la forum, cu care va discuta despre securitatea energetică.

În Bosnia și Herțegovina, pe 11 iulie Nuland va vizita Srebrenica unde, în cadrul delegației SUA, va lua parte la acțiunile comemorative organizate cu ocazia a 20 de ani de la tragicele evenimente care au avut loc aici în 1995.

În perioada 11-14 iulie, subsecretarul de stat american se va afla în Muntenegru, Kosovo, Macedonia, Albania și Serbia. În aceste țări, Nuland intenționează să aibă întrevederi cu reprezentanți ai conducerii statului, cu lideri politici, dar și cu 'membri ai comunității civile'. La Pristina și Belgrad, obiectul principal al discuțiilor îl va constitui dialogul sârbo-kosovar.

Turneul european al Victoriei Nuland se va încheia la Kiev, în perioada 15-16 iulie. Aici, Nuland se va întâlni cu 'înalți reprezentanți ai guvernului, cu politicieni, lideri ai comunității de afaceri și cu reprezentanți ai societății civile, pentru a discuta pe marginea unui spectru larg de probleme bilaterale și globale'. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Lista de miniștri a Guvernului Orban. Nume nou la Justiție

2 CTP, la Digi 24 / Dacă Barna şi USR nu votează guvernul Orban înseamnă că fac o alianţă toxică, ad-hoc, cu PSD

3 EXCLUSIV / Dăncilă și Ponta s-au înțeles ca Guvernul Orban să nu treacă! Guvernul PSD rămâne în funcție până dup…

4 SISTEMUL n-a murit! USR se sparge în două după prezidențiale! O parte va rămâne cu Cioloș, o parte cu Nicușor …

5 Cea mai perversă și malefică dihanie din statul român! Citiți asta!

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet