Victoria Nuland va efectua vizite oficiale într-o serie de țări est-europene

Victoria Nuland va efectua vizite oficiale într-o serie de țări est-europene

Subsecretarul de stat american pentru afaceri europene și eurasiatice, Victoria Nuland, își va continua, după întrevederea avută joi cu ministrul-adjunct de externe rus Grigori Karasin, turneul său european, în cadrul căruia va efectua vizite oficiale în Croația, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Kosovo, Macedonia, Serbia și Ucraina, informează TASS.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, în Croația, la Dubrovnik, ea va participa la cea de-a zecea ediție a Forumului anual croat, în cadrul căruia va susține un discurs despre Balcanii de Vest și relațiile transatlantice. În afară de aceasta, ea va avea întrevederi cu reprezentanți ai guvernului croat și cu lideri europeni participanți la forum, cu care va discuta despre securitatea energetică.

În Bosnia și Herțegovina, pe 11 iulie Nuland va vizita Srebrenica unde, în cadrul delegației SUA, va lua parte la acțiunile comemorative organizate cu ocazia a 20 de ani de la tragicele evenimente care au avut loc aici în 1995.

În perioada 11-14 iulie, subsecretarul de stat american se va afla în Muntenegru, Kosovo, Macedonia, Albania și Serbia. În aceste țări, Nuland intenționează să aibă întrevederi cu reprezentanți ai conducerii statului, cu lideri politici, dar și cu 'membri ai comunității civile'. La Pristina și Belgrad, obiectul principal al discuțiilor îl va constitui dialogul sârbo-kosovar.

Turneul european al Victoriei Nuland se va încheia la Kiev, în perioada 15-16 iulie. Aici, Nuland se va întâlni cu 'înalți reprezentanți ai guvernului, cu politicieni, lideri ai comunității de afaceri și cu reprezentanți ai societății civile, pentru a discuta pe marginea unui spectru larg de probleme bilaterale și globale'. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…