Victoria Nuland va efectua vizite oficiale într-o serie de țări est-europene

Subsecretarul de stat american pentru afaceri europene și eurasiatice, Victoria Nuland, își va continua, după întrevederea avută joi cu ministrul-adjunct de externe rus Grigori Karasin, turneul său european, în cadrul căruia va efectua vizite oficiale în Croația, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Kosovo, Macedonia, Serbia și Ucraina, informează TASS.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, în Croația, la Dubrovnik, ea va participa la cea de-a zecea ediție a Forumului anual croat, în cadrul căruia va susține un discurs despre Balcanii de Vest și relațiile transatlantice. În afară de aceasta, ea va avea întrevederi cu reprezentanți ai guvernului croat și cu lideri europeni participanți la forum, cu care va discuta despre securitatea energetică.

În Bosnia și Herțegovina, pe 11 iulie Nuland va vizita Srebrenica unde, în cadrul delegației SUA, va lua parte la acțiunile comemorative organizate cu ocazia a 20 de ani de la tragicele evenimente care au avut loc aici în 1995.

În perioada 11-14 iulie, subsecretarul de stat american se va afla în Muntenegru, Kosovo, Macedonia, Albania și Serbia. În aceste țări, Nuland intenționează să aibă întrevederi cu reprezentanți ai conducerii statului, cu lideri politici, dar și cu 'membri ai comunității civile'. La Pristina și Belgrad, obiectul principal al discuțiilor îl va constitui dialogul sârbo-kosovar.

Turneul european al Victoriei Nuland se va încheia la Kiev, în perioada 15-16 iulie. Aici, Nuland se va întâlni cu 'înalți reprezentanți ai guvernului, cu politicieni, lideri ai comunității de afaceri și cu reprezentanți ai societății civile, pentru a discuta pe marginea unui spectru larg de probleme bilaterale și globale'. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul