Viktor Orban: Ungaria va construi un gard la frontierele cu România și Croația

Viktor Orban: Ungaria va construi un gard la frontierele cu România și Croația

Ungaria va construi un gard la frontiera cu România și de-a lungul unor porțiuni ale frontierei sale cu Croația, a declarat premierul ungar Viktor Orban în cadrul unui interviu pentru ziarul austriac Die Presse publicat miercuri, relatează Reuters.

'Am decis să construim un gard la frontiera cu România', a afirmat Orban, conform site-ului Die Presse consultat de Reuters. 'De asemenea, vom ridica un gard în anumite porțiuni ale frontierei cu Croația', a mai spus el.

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a anunțat marți că guvernul de la Budapesta a decis să înceapă pregătirile în teren pentru extinderea la granița cu România a gardului pe care îl construiește la frontiera cu Serbia, pentru a face față unei eventuale schimbări a rutei folosite de imigranți.

''Am luat decizia de a începe lucrările pregătitoare pentru construirea unui gard începând de la granița ungaro-sârbo-română pe o lungime rezonabilă, în eventualitatea mutării presiunii migraționiste în direcția României'', a spus șeful diplomației ungare.

Szijjarto a precizat că măsura este necesară întrucât traficanții de persoane care acționează de-a lungul graniței cu Serbia își modifică ruta către granița cu România și este probabil ca presiunea migraționistă să se mute în direcția României. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?