Vladimir Putin aprinde o lumânare în memoria separatiştilor proruşi morţi în Ucraina

Vladimir Putin aprinde o lumânare în memoria separatiştilor proruşi morţi în Ucraina

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat că a aprins o lumânare într-o biserică din Moscova în memoria celor care au murit apărând regiunile separatiste din estul Ucrainei.

"Pentru cine am aprins o lumânare? Pentru cei care au fost răniţi şi pentru cei care şi-au dat viaţa pentru apărarea Noii Rusii", le-a declarat miercuri preşedintele unor jurnalişti ai unui post de televiziune, care îl aşteptau la ieşirea dintr-o biserică ortodoxă.

Expresia "Noua Rusie", pe care preşedintele a folosit-o pentru prima dată în aprilie într-o alocuţiune televizată, desemnează regiunile rusofone din Ucraina susceptibile să revină sub controlul Rusiei şi unde separatiştii proruşi luptă împotriva trupelor loiale Kievului pentru a obţine independenţa de Ucraina.

Kremlinul este în mod obişnuit acuzat de Kiev şi occidentali că susţine aceşti rebeli trimiţând arme şi militari ruşi să lupte alături de ei pe teritoriul ucrainean.

Preşedinte al unei populaţii majoritar ortodoxe, Vladimir Putin a mers într-o mică biserică ortodoxă din Moscova la un preot care a fugit din oraşul ucrainean Odesa, unde a fost persecutat, a precizat agenţia de presă Itar-Tass.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

3 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

4 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…

5 Așa o fi?