Vladimir Putin îşi va sărbători ziua de naştere în taigaua siberiană

Vladimir Putin îşi va sărbători ziua de naştere în taigaua siberiană

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi-a luat zi liberă, marţi, pentru a-şi sărbători ziua de naştere în taigaua siberiană, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Itar-Tass, în pagina electronică.

El a declarat că Putin va fi la "circa 300-400 de kilometri distanţă de cea mai apropiată localitate", dar a refuzat să ofere detalii despre vacanţa preşedintelui şi persoanele care îl vor însoţi.

Peskov a declarat că locul a fost ales pentru că miercuri Putin urmează să viziteze Districtul Federal Siberian.

În timpul preşedinţiei sale, Putin nu şi-a luat niciodată liber de ziua lui, a declarat Peskov. "De această dată, preşedintele a decis să îşi sărbătorească ziua de naştere în acest fel", a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului. El a subliniat, de asemenea, că Putin a avut un program foarte încărcat în ultima vreme.

Întrebat de Itar-Tass ce fel de cadouri a pregătit administraţia prezidenţială pentru şeful său, Peskov a precizat că îi vor trimite o telegramă de felicitare, ca de obicei. Cât despre alte cadouri, el a subliniat că majoritatea sunt depozitate în Biblioteca Prezidenţială. "Putin păstrează doar cadourile personale", a adăugat el.

Preşedintele rus va împlini 62 de ani pe 7 octombrie.î

Anul trecut, el şi-a sărbătorit ziua de naştere pe insula indoneziană Bali, unde a participat la Summitul de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC). Înainte de începerea sesiunii plenade, participanţii la summit l-au felicitat pe Putin, iar preşedintele Indoneziei i-a cântat la chitară "La mulţi ani!". Premierul japonez, Shinzo Abe, i-a oferit băutura tradiţională japoneză, sake, iar preşedintele chinez Xi Jinping, un tort.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

3 Foarte interesante amănunte!

4 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

5 O „dihanie” HIMARS a spulberat baza grupării teroriste „Wagner” din regiunea Luhansk