Vladimir Putin pune la îndoială abilitățile politice ale lui Garry Kasparov

Președintele rus Vladimir Putin a pus la îndoială joi abilitățile politice ale opozantului Garry Kasparov, după ce fostul campion mondial la șah l-a descris pe liderul de la Kremlin ca fiind cel mai periculos om din lume, transmite Reuters.

'Nu s-a dovedit a fi un politician foarte bun, dar este un jucător de șah grozav', a declarat Putin în fața unor responsabili din domeniul sportului cu ocazia unei vizite în orașul Novoceboksarsk din regiunea Volga.

El a răspuns astfel unui comentariu făcut de Kirsan Ilîumjinov, șeful Federației Internaționale de Șah, potrivit căruia un Mare Maestru a refuzat să participe la un turneu desfășurat în Rusia din cauza îngrijorărilor legate de stabilitatea politică de acolo.

În replică, Putin a spus că toată lumea este binevenită să vină și să joace șah în Rusia, inclusiv Kasparov, care și-a părăsit patria în 2013, pe fondul temerilor de persecuție politică. Potrivit Reuters, liderul de la Kremlin rareori face trimiteri după nume la criticii și opozanții săi în public.

Șahistul l-a descris pe Putin ca fiind o 'amenințare mai mare' pentru Statele Unite ale Americii decât Statul Islamic, într-un interviu pentru Yahoo News săptămâna trecută. Kasparov a devenit unul dintre cei mai vocali critici ai lui Putin, dar mișcările politice în care a fost implicat el nu au reușit să își atragă sprijinul maselor. El a anunțat că intenționează să candideze la alegerile prezidențiale din 2008, dar s-a retras ulterior, denunțând o 'obstrucționare oficială'.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

3 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 PSD / ALDE, groparii României / Oficiul pentru Achiziții Centralizate, creat de Dăncilă, a luat doar hârtie înaint…

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor