Vladimir Putin pune la îndoială abilitățile politice ale lui Garry Kasparov

Vladimir Putin pune la îndoială abilitățile politice ale lui Garry Kasparov

Președintele rus Vladimir Putin a pus la îndoială joi abilitățile politice ale opozantului Garry Kasparov, după ce fostul campion mondial la șah l-a descris pe liderul de la Kremlin ca fiind cel mai periculos om din lume, transmite Reuters.

'Nu s-a dovedit a fi un politician foarte bun, dar este un jucător de șah grozav', a declarat Putin în fața unor responsabili din domeniul sportului cu ocazia unei vizite în orașul Novoceboksarsk din regiunea Volga.

El a răspuns astfel unui comentariu făcut de Kirsan Ilîumjinov, șeful Federației Internaționale de Șah, potrivit căruia un Mare Maestru a refuzat să participe la un turneu desfășurat în Rusia din cauza îngrijorărilor legate de stabilitatea politică de acolo.

În replică, Putin a spus că toată lumea este binevenită să vină și să joace șah în Rusia, inclusiv Kasparov, care și-a părăsit patria în 2013, pe fondul temerilor de persecuție politică. Potrivit Reuters, liderul de la Kremlin rareori face trimiteri după nume la criticii și opozanții săi în public.

Șahistul l-a descris pe Putin ca fiind o 'amenințare mai mare' pentru Statele Unite ale Americii decât Statul Islamic, într-un interviu pentru Yahoo News săptămâna trecută. Kasparov a devenit unul dintre cei mai vocali critici ai lui Putin, dar mișcările politice în care a fost implicat el nu au reușit să își atragă sprijinul maselor. El a anunțat că intenționează să candideze la alegerile prezidențiale din 2008, dar s-a retras ulterior, denunțând o 'obstrucționare oficială'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

2 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…

3 De asta i-o fi pus Firea directori? / Semnați dom’le că dacă era vreun dosar la DNA știam, că-s prieten cu Călin…

4 Sensurile giratorii din România versus cele din Anglia. „Englezii habar n-au cum se fac banii“

5 PSD continuă linia infracțională / Avocata lui Dragomir, implantată de cuplul Vasilescu-Manda în fruntea listei …