Vracii, cooptaţi în lupta împotriva Ebola din cauza reticenţei populaţiei de a se adresa medicilor

Vracii, cooptaţi în lupta împotriva Ebola din cauza reticenţei populaţiei de a se adresa medicilor

Crucea Roşie intenţionează să colaboreze cu vracii tradiţionali pentru a limita răspândirea virusului Ebola în comunităţile africane, unde populaţia este reticentă în a merge la spital, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul organizaţiei.

Vracii, cooptaţi în lupta împotriva Ebola din cauza reticenţei populaţiei de a se adresa medicilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o lume în care voodoo, vrăjitoria şi blestemele sunt ceva comun, oamenii se adresează vracilor pentru a-i vindeca înainte de a lua în considerare mersul la spital sau la o clinică medicală. "Vindec oamenii despre care se spune că au fost blestemaţi. Dureri de cap, sau dacă ai un picior rupt, pot să vindec şi aceasta", explică Fallah James.

În districtul Kailahun din Sierra Leone sunt peste 200 de vraci, toţi folosind o combinaţie de fierturi, pulberi, plante şi atingeri pentru a vindeca durerile membrilor comunităţii. Pentru James, toate acestea s-au schimbat atunci când a început să se răspândească virusul Ebola.

"După izbucnirea epidemiei de Ebola în Sierra Leon, când am fost informat că poţi contracta boala prin simpul contact eu, ca vraci în acest district, am încetat să mai tratez pacienţii", a declarat James. "Şi mi-am sfătuit şi colegii să facă acelaşi lucru, până când vom fi instruiţi şi informaţi în mod corespunzător despre Ebola, astfel încât să nu se infecteze atât de multe persoane în comunitatea noastră", a explicat el.

Cu multe comunităţi izolate, Crucea Roşie speră să implice grupul de vraci în răspândirea informaţiilor corecte despre Ebola. "Să îi faci pe oameni să accepte şi să înţeleagă informaţiile despre Ebola este cheia către limitarea acestei epidemii", susţine Raul Paredes, directorul adjunct al operaţiunilor legate de Ebola al Crucii Roşii în Sierra Leone.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un asemenea animal ar trebui arestat!

2 „Valorile” României / Șpriț de 2 miliarde € la un restaurant de pe malul lacului Herăstrău!

3 Așa o fi?

4 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

5 Imbecilul ăsta este senator PSD! Dobitocul se laudă că l-a oprit pe Iohannis să-i oblige pe copii să se mastur…