Zborul MH17: Moscova cere Berlinului 'să-și facă publice informațiile'

Agenția federală rusă de transport aerian Rosaviația a solicitat serviciilor secrete germane (BND) să facă publice informațiile care, în opinia BND, demonstrează implicarea insurgenților proruși în doborârea avionului aparținând companiei Malaysia Airlines, cu 298 de pasageri la bord, în estul Ucrainei.

Serviciul german de informații (BND) a anunțat la 19 octombrie că avionul de tip Boeing 777 a fost doborât cu o rachetă sol-aer Buk, sustrasă de separatiști proruși de la armata ucraineană.

'Nimeni nu cunoaște probele furnizate de serviciul german de informații. Noi am cerut încă de la început ca orice persoană care cunoaște fapte sau circumstanțe obiective să comunice aceste informații comisiei de anchetă olandeze. Partea rusă a făcut deja aceasta. Am prezentat deja comisiei de anchetă toate documentele de care am dispus', a declarat luni directorul agenției Aleksandr Neradko, într-un interviu pentru postul de televiziune Rossia-24, citat de Ria Novosti.

'Se impune să nu se adere cu ușurință la ipoteza propusă de Republica Federală Germană, ci să se ceară ca serviciile de informații germane să facă publice informațiile secrete care demonstrează vinovăția uneia sau alteia dintre părți', a declarat șeful Rosaviația.

Potrivit expertului militar rus Igor Korotcenko, serviciile secrete germane nu dispun de toate informațiile, spre deosebire de omologii lor americani, care 'știu foarte bine că avionul a fost doborât de armata ucraineană', potrivit Ria Novosti. De aceea, Washingtonul nu a publicat nicio fotografie reală sau alte dovezi care să confirme implicarea insurgenților proruși în această tragedie, consideră același expert.

Zborul MH17, pe ruta Amsterdam — Kuala Lumpur, s-a prăbușit la 17 iulie în regiunea Donețk, într-o zonă de conflict între armata ucraineană și rebelii proruși: 298 de persoane, între care 85 de copii, au pierit în această catastrofă aeriană.

La 10 septembrie, Olanda, însărcinată cu ancheta, a dat publicității un raport preliminar asupra cauzelor catastrofei. Experții au confirmat că aeronava s-a dezintegrat în zbor în urma unor 'prejudicii structurale provocate de impactul exterior cu un număr mare de proiectile cu 'energie mare''.Cu toate acestea, nu a fost specificată originea acestor proiectile.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

2 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

3 ULTIMĂ ORĂ / CTP le zguduie capul celor două matracuci pesediste, Firea și Dăncilă.

4 Cum îl descrie Sebastian Lăzăroiu pe președintele Iohannis: Discret, taciturn, a adus, împreună cu strada, un …

5 ULTIMĂ ORĂ / Guvernul va cere schimbarea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția!

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala