Zeci de mii de persoane fac parte din cercurile islamiste în Germania

Zeci de mii de persoane fac parte din cercurile islamiste în Germania

În cercurile islamiste din Germania se găsesc circa 43.000 de persoane, dintre care aproximativ 420 sunt considerate potențial periculoase, a declarat șeful poliției germane BKA, Holger Muench, într-un interviu acordat cotidianului Die Welt, preluat de EFE.

El a apreciat că buna coordonare a serviciilor de securitate germane a permis până în prezent evitarea atentatelor teroriste în Germania, dar a subliniat că atacurile desfășurate vineri la Paris arată cât de ridicat este riscul unor astfel de acțiuni, în fața cărora nici Germania nu este la adăpost, deși deocamdată autoritățile de la Berlin nu au informații concrete despre o amenințare iminentă.

Totuși, responsabilul german a atras atenția că jihadiștii sunt tot mai tineri și se radicalizează mai repede, unii alegând foarte ușor să plece în Siria sau Irak pentru a lupta alături de gruparea Statul Islamic.

Conform datelor BKA, circa 750 de islamiști au plecat din Germania către Siria și Irak, dintre aceștia circa 70 revenind acasă după ce au fost acolo instruiți militar în taberele teroriștilor.

În pofida acestor date, șeful poliției germane afirmă că deocamdată nu au fost identificați teroriști veniți odată cu valul de migranți care continuă să sosească în Germania. La fel ca executivul de la Berlin, el s-a arătat preocupat mai degrabă de atacurile asupra taberelor de refugiați decât de posibilele riscuri aduse de migranții musulmani. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”