Zeci de mii de persoane fac parte din cercurile islamiste în Germania

Zeci de mii de persoane fac parte din cercurile islamiste în Germania

În cercurile islamiste din Germania se găsesc circa 43.000 de persoane, dintre care aproximativ 420 sunt considerate potențial periculoase, a declarat șeful poliției germane BKA, Holger Muench, într-un interviu acordat cotidianului Die Welt, preluat de EFE.

El a apreciat că buna coordonare a serviciilor de securitate germane a permis până în prezent evitarea atentatelor teroriste în Germania, dar a subliniat că atacurile desfășurate vineri la Paris arată cât de ridicat este riscul unor astfel de acțiuni, în fața cărora nici Germania nu este la adăpost, deși deocamdată autoritățile de la Berlin nu au informații concrete despre o amenințare iminentă.

Totuși, responsabilul german a atras atenția că jihadiștii sunt tot mai tineri și se radicalizează mai repede, unii alegând foarte ușor să plece în Siria sau Irak pentru a lupta alături de gruparea Statul Islamic.

Conform datelor BKA, circa 750 de islamiști au plecat din Germania către Siria și Irak, dintre aceștia circa 70 revenind acasă după ce au fost acolo instruiți militar în taberele teroriștilor.

În pofida acestor date, șeful poliției germane afirmă că deocamdată nu au fost identificați teroriști veniți odată cu valul de migranți care continuă să sosească în Germania. La fel ca executivul de la Berlin, el s-a arătat preocupat mai degrabă de atacurile asupra taberelor de refugiați decât de posibilele riscuri aduse de migranții musulmani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

2 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

3 Așa o fi?

4 Numai în Ro se poate întâmpla așa ceva! Cică asta fura curent și are plângere penală!

5 Deputata AUR Anamaria Gavrilă a demisionat din partid!