"The Equalizer", pe primul loc în box office-ul nord-american

"The Equalizer", pe primul loc în box office-ul nord-american

Filmul "The Equalizer", cu Denzel Washington şi Chloë Grace Moretz, în regia lui Antoine Fuqua, s-a clasat pe primul loc în box office-ul nord-american, în primul weekend de difuzare, cu încasări de 35 de milioane de dolari.

"The Equalizer", pe primul loc în box office-ul nord american, în primul weekend de difuzare. Ce filme urmează în top

Filmul spune povestea unui fost militar din trupele de comando americane, Denzel Washington, care îşi înscenează propria moarte pentru a duce o viaţă liniştită şi discretă în Boston. El renunţă la această "pensionare" pentru a salva o tânără, Chloë Grace Moretz, şi este nevoit să lupte cu un grup de mafioţi ruşi. Realizat pe baza unui scenariu scris de Richard Wenk, filmul "The Equalizer" se inspiră dintr-un serial TV creat de Michael Sloan şi Richard Lindheim, potrivit boxofficemojo.com .

Locul al doilea în box office-ul nord-american a fost ocupat de pelicula SF "Labirintul: Evadarea/ The Maze Runner", cu 17,5 milioane de dolari încasaţi de vineri până duminică. Filmul, regizat de Wes Ball şi avându-i în distribuţie pe Ki Hong Lee, Dylan O'Brien, Blake Cooper şi Aml Ameen, spune povestea lui Thomas, interpretat de Dylan O'Brien, un tânăr care trăieşte într-o comunitate de băieţi, după ce memoria i-a fost ştearsă, dar, în curând, protagonistul îşi dă seamă că este captiv într-un labirint, iar, pentru a avea cea mai mică şansă de a evada, trebuie să îşi unească forţele cu ceilalţi prizonieri. Pelicula a obţinut încasări totale, în cele două săptămâni de la premieră, de peste 58 de milioane de dolari.

Locul al treilea a revenit animaţiei 3D "Boxtroli/ The Boxtrolls", care a avut premiera în acest weekend şi a obţinut încasări de 17,25 milioane de dolari. Filmul este regizat de Graham Annable şi Anthony Stacchi, iar vocile personajelor aparţin unor actori ca Ben Kingsley, Jared Harris, Nick Frost şi Tracy Morgan. Desenul animat, inspirat după romanul pentru copii "Here Be Monsters" de Alan Snow, spune povestea unui băieţel orfan crescut de nişte colecţionari de gunoaie din canalizarea unui oraş, care încearcă să îi salveze pe ocrotitorii săi de un exterminator.

Comedia "This is Where I Leave You" s-a clasat pe locul al patrulea, cu încasări, în al doilea weekend de difuzare, de 7 milioane de dolari. Filmul este regizat de Shawn Levy şi îi are în distribuţie pe Rose Byrne, Jason Bateman, Tina Fey şi Jane Fonda, care sunt protagoniştii poveştii mai multor fraţi ce trebuie să locuiască împreună timp de o săptămână, după moartea tatălui lor. Familia se reuneşte în jurul mamei mult prea libertine, iar vizitele primite din partea foştilor iubiţi, posibililor soţi şi vechilor prieteni se adaugă stresului şi neplăcerilor deja prezente la reuniunea de familie forţată. Pelicula a obţinut încasări totale de 22,55 milioane de dolari.

Pe locul al cincilea s-a situat drama "Dolphin Tale 2", în regia lui Charles Martin Smith, cu Morgan Freeman şi Ashley Judd, care a obţinut încasări de 4,83 milioane de dolari. Filmul este o continuare a peliculei "Povestea delfinului" din 2011. O echipă de iubitori de animale încearcă să găsească o soluţie pentru ca un delfin să poată fi păstrat în cadrul unui centru dedicat faunei marine, după ce mama animalului moare, iar experţii spun că delfinul trebuie neapărat să aibă un companion. Filmul a obţinut încasări totale de 33,6 milioane de dolari în cele trei săptămâni de la premieră.

Locul al şaselea a fost ocupat de filmul "No Good Deed", cu încasări de 4,6 milioane de dolari de vineri până duminică. Pelicula regizată de Sam Miller şi avându-i în distribuţie pe Idris Elba şi Taraji P. Henson este un thriller despre un puşcăriaş instabil psihic care evadează şi terorizează o femeie şi pe cei doi copii ai acesteia.

Locul al şaptelea a revenit peliculei "Umblând printre morminte/ A Walk Among the Tombstones", o dramă regizată de Scott Frank şi cu Liam Neeson în rol principal, care a obţinut 4,23 milioane de dolari încasări în cinematografele nord-americane, de vineri până duminică. Liam Neeson joacă în acest film rolul unui fost poliţist din New York, acum detectiv particular, care este angajat de un important traficant de droguri să afle cine şi de ce i-a ucis soţia.

Locul al optulea a fost ocupat de filmul "Gardienii galaxiei", cu încasări de 3,78 milioane de dolari. Lungmetrajul SF, în care abundă efectele speciale şi în care rolurile principale sunt interpretate de Chris Pratt, Zoe Saldana, Benicio Del Toro, Bradley Cooper şi Vin Diesel, prezintă povestea unui aventurier care se aliază cu patru extratereştri pentru a salva galaxia. Filmul "Gardienii galaxiei", regizat de James Gunn şi distribuit pe plan internaţional de compania Walt Disney Pictures, a obţinut încasări totale de 319,19 milioane de dolari în cele nouă săptămâni de difuzare.

Pelicula "Hai să fim poliţişti!/ Let's be cops", de Luke Greenfield, s-a clasat pe locul al nouălea. O comedie despre doi prieteni care ajung să fie confundaţi de mafia locală cu doi poliţişti adevăraţi, "Hai să fim poliţişti!" a avut încasări de 1,51 de milioane de dolari de vineri până duminică.

Locul al zecelea a revenit filmului "Ţestoasele Ninja/ Teenage Mutant Ninja Turtles", cu încasări, de vineri până duminică, de 1,45 milioane de dolari. Filmul regizat de Jonathan Liebesman are încasări totale de 187,18 de milioane de dolari, în cele opt săptămâni de la premieră. Readucându-le la viaţă într-un film live-action pe îndrăgitele ţestoase, personaje extrem de populare în anii '80, producătorul Michael Bay şi regizorul Jonathan Liebesman au fost desfiinţaţi de criticii de specialitate, însă acest lucru nu a împiedicat lungmetrajul "Teenage Mutant Ninja Turtles" să debuteze pe primul loc în box office-ul nord-american, în urmă cu opt săptămâni. Reuşita se explică prin faptul că spectatorii au luat cu asalt sălile de cinema pentru a vedea acest film - dovadă a faptului că, în ciuda vârstei sale, conceptul de "ţestoase ninja" a rămas vandabil până în zilele noastre. Produs cu un buget de 125 milioane de dolari, filmul o are în distribuţie pe actriţa Megan Fox şi prezintă felul în care a început povestea extraordinară a celor patru super-eroi cu carapace: Donatello, Rafaelo, Leonardo şi Michelangelo. Graţie acestui succes de box office, producătorii de la Hollywood au anunţat deja că noua peliculă va avea o continuare, ce va fi lansată pe 3 iunie 2016.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

3 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie