Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

A fost descoperită o nouă metodă de mărire și cartografiere a celulelor creierului

Oamenii de știință de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au găsit un nou mod, mai ușor, pentru a mări și a cartografia celulele creierului folosind o tehnică cunoscută sub numele de 'microscopie de expansiune' care permite luarea de imagini de înaltă rezoluție ale celulelor creierului, cu obiectivul de a recrea funcțiile fiecărui neuron din creier, informează thetimesgazette.com.

Oamenii de știință căutau un mod mai competent de a examina rețeaua complexă a celulelor creierului care stau la baza funcțiilor de vedere și de gândire, precum și bolile psihiatrice, atunci când s-au lovit de necesitatea de a lărgi imaginile cu celulele creierului pentru a face procesul de cartografiere mai ușor.

Cercetătorii au încercat pur și simplu să îmbunătățească ideea de microscop electronic — pentru care o echipă de oameni de știință a câștigat premiul Premiul Nobel în 1986 — și care permite vizualizarea clară și analizarea virușilor și a molelculelor. O altă echipă de oameni de știință a luat premiul Premiul Nobel în 2014 pentru dezvoltarea unei microscopii optice care permite o imagistică detaliată a celulelor și proteinelor la scara nanometrică.

Deși tehnica 'microscopiei de expansiune' asigură o metodă ieftină și mai ușoară pentru examinarea structurilor celulare la un nivel detaliat, tehnica nu este încă la nivelul soluțiilor oferite de microscopia electronică, scrie thetimesgazette.com. Cu toate acestea, Edward Boyden, neurolog la MIT, împreună cu Fei Chen și Paul Tillberg au produs o metodă de mărire a imaginii unor celule care funcționează.

Această metodă permite analiza tridimensională și imagistică a unui țesut iar acest lucru are avantajul de a releva mișcarea moleculelor de semnalizare și interacțiunile celulare care cauzează răspândirea cancerului sau de a oferi un nou mod de cartografiere a creierului.

Echipa condusă de Boyden intenționează să deschidă un website pentru a explica exact cum funcționează acest proces și să breveteze această tehnică astfel încât să poată fi utilizată pentru dezvoltarea unor aplicații medicale, mai notează thetimesgazette.com.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mafia PSD / Aceasta este diploma falsă de inginer a directorului general al Transelectrica!

2 Semnal-ȘOC pentru PSD! Pro TV, audiență URIAȘĂ cu episodul despre Teleorman de la „România, te iubesc”

3 Americanii au avut un șoc: Nici în Africa nu se mai întâmplă așa ceva! Dragnea: Mesajul meu e clar și ferm, la…

4 Fraților, voi vedeți unde-am ajuns? Fiola pune condiții STS pentru a putea folosi tabletele care împiedică vot…

5 SURSE Digi 24 / Dăncilă a obținut fotografia pentru care Dragnea a plătit 100 000 de dolari

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume