A fost lansat albumul foto „Păsări din lunca şi Delta Dunării“, un ghid practic pentru pasionaţii de birdwatching

A fost lansat albumul foto „Păsări din lunca şi Delta Dunării“, un ghid practic pentru pasionaţii de birdwatching

Aceasta adună laolaltă 76 de specii de păsări, printre care unele foarte rare, în cadrul unui album cu instantanee de excepţie realizat de nouă fotografi români pasionaţi de birdwatching.

Doru Panaitescu este autorul principal al cărţii, el fiind cel care a depus un efort considerabil pentru a aduna într-un singur album unele dintre cele mai frumoase specii de păsări. Pe scurt, Doru a lucrat timp de zece ani în publicitate şi în marketing ca mai apoi să se dedice pasiunii sale pentru păsări.

Astfel, a început să umble prin toate colţurile ţării pentru a vedea şi fotogragia specii deosebite. Dintre toate, păsările din Delta Dunării l-au inspirat cel mai mult, motiv pentru care a decis să pună într-un singur loc pozele pe care le-a realizat în acea zonă a României.

Cartea poate să fie, de asemenea, şi un ghid util pentru cei pasionaţi. „Nu prea am eu mare experienţă în lansări de carte, dar după amiaza asta m-a uns pe suflet. Mulţumesc celor care mi-au fost alături“, a scris autorul cărţii pe contul personal de Facebook.

„În această carte veţi găsi nu doar fotografii frumoase ale celor 76 de specii, ci şi câteva informaţii preţioase despre acestea, viaţa lor, cu ce se hrănesc şi detalii despre migraţie“, spune autorul.

Acesta consideră că albumul foto nu este nici lucrare ştiinţifică, dar nici expoziţie de artă fotografică: „Este mai degrabă un ghid practic, educativ, menit să vă ajute să cunoaşteţi şi să identificaţi speciile comune pe care le puteţi vedea într-o plimbare prin pădure, pe malul unui lac sau râu sau într-o croazieră în Delta Dunării“.

Cartea „Păsări din lunca şi Delta Dunării“ poate să fie achiziţionată de pe AdevărulShop.ro, un ghid util în drumeţii atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”