Acuzat că a mințit, prezentatorul vedetă al postului NBC a fost suspendat pentru șase luni

Acuzat că a mințit, prezentatorul vedetă al postului NBC a fost suspendat pentru șase luni

Prezentatorul vedetă al postului de televiziune de știri NBC, Brian Williams, a fost suspendat timp de șase luni, fără salariu, pentru că a deformat evenimentele petrecute în perioada când a acoperit războiul din Irak în 2003, a informat marți seara postul de televiziune, citat de AFP.

Măsura devine efectivă imediat, a precizat președintele NBC News, Deborah Turness, într-o notă publicată pe site-ul canalului american de știri. Brian Williams, care prezintă jurnalul de seară la NBC din 2004, este unul din speakerii cei mai cunoscuți din SUA. El și-a reînnoit contractul cu NBC în decembrie, salariul convenit fiind de 10 milioane de dolari pe an.

'În timpul jurnalului de vineri 30 ianuarie 2015, Brian a deformat evenimente care au avut loc în timp ce el acoperea războiul din Irak în 2003. A devenit ulterior clar că și în alte ocazii Brian a făcut același lucru relatând această poveste. A greșit și este complet nepotrivit pentru cineva în poziția lui Brian', a scris Deborah Turness, care a adăugat că postul este la fel de 'nemulțumit și de comentariile pe care prezentatorul le-a făcut și în afara programului NBC News, când Brian a vorbit despre experiența sa de pe teren'.

Brian Williams afirmase la 30 ianuarie la știrile de seară că elicopterul cu care călătorea în 2003 în Irak a fost atacat cu lansatoare de rachete. După ce militarii au pus sub semnul îndoielii versiunea sa pe rețelele de socializare, prezentatorul și-a cerut scuze pe post, în 5 februarie, afirmând că a fost o greșeală. "Eram în aparatul din spatele elicopterului atacat", a spus prezentatorul, subliniind că "am făcut o greșeală relatând un eveniment de acum 12 ani".

NBC a deschis o anchetă internă, Brian Williams anunțând de sâmbătă că se retrage voluntar de la post "în următoarele zile". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...