Acuzat că a mințit, prezentatorul vedetă al postului NBC a fost suspendat pentru șase luni

Prezentatorul vedetă al postului de televiziune de știri NBC, Brian Williams, a fost suspendat timp de șase luni, fără salariu, pentru că a deformat evenimentele petrecute în perioada când a acoperit războiul din Irak în 2003, a informat marți seara postul de televiziune, citat de AFP.

Măsura devine efectivă imediat, a precizat președintele NBC News, Deborah Turness, într-o notă publicată pe site-ul canalului american de știri. Brian Williams, care prezintă jurnalul de seară la NBC din 2004, este unul din speakerii cei mai cunoscuți din SUA. El și-a reînnoit contractul cu NBC în decembrie, salariul convenit fiind de 10 milioane de dolari pe an.

'În timpul jurnalului de vineri 30 ianuarie 2015, Brian a deformat evenimente care au avut loc în timp ce el acoperea războiul din Irak în 2003. A devenit ulterior clar că și în alte ocazii Brian a făcut același lucru relatând această poveste. A greșit și este complet nepotrivit pentru cineva în poziția lui Brian', a scris Deborah Turness, care a adăugat că postul este la fel de 'nemulțumit și de comentariile pe care prezentatorul le-a făcut și în afara programului NBC News, când Brian a vorbit despre experiența sa de pe teren'.

Brian Williams afirmase la 30 ianuarie la știrile de seară că elicopterul cu care călătorea în 2003 în Irak a fost atacat cu lansatoare de rachete. După ce militarii au pus sub semnul îndoielii versiunea sa pe rețelele de socializare, prezentatorul și-a cerut scuze pe post, în 5 februarie, afirmând că a fost o greșeală. "Eram în aparatul din spatele elicopterului atacat", a spus prezentatorul, subliniind că "am făcut o greșeală relatând un eveniment de acum 12 ani".

NBC a deschis o anchetă internă, Brian Williams anunțând de sâmbătă că se retrage voluntar de la post "în următoarele zile". AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

4 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake