Animalele pot prezice cutremurele datorită sensibilității lor la electricitatea mediului (studiu)

Animalele pot prezice cutremurele datorită sensibilității lor la electricitatea mediului (studiu)

Animalele sunt capabile să prezică cutremurele datorită sensibilității lor la electricitatea prezentă în mediul înconjurător, potrivit unui studiu publicat marți de cercetători de la Universitatea Anglia Ruskin (estul Marii Britanii), relatează EFE.

Camerele de supraveghere din parcul național Yanachaga-Chemillén, din Peru, au arătat cum se reducea numărul animalelor existente în zonă, cu 23 de zile înainte de cutremurul de 7 grade pe scara Richter care a avut loc în 2011. Timp de 5 sau 7 zile înainte de seism, camerele nu au înregistrat prezența niciunui animal, fapt "total neobișnuit", a declarat Rachel Grant, directoarea studiului publicat de revista 'Physics And Chemistry Of The Earth'.

"Analizele au demonstrat că exact înainte de cutremur activitatea animalelor a scăzut total", a comentat Grant, care a precizat că parcul național se afla la 320 de kilometri de epicentru.

Cercetătorii au descoperit că în zilele premergătoare cutremurului, mediul din această zonă era încărcat cu ioni pozitivi, fapt ce provoacă agitație, hiperactivitate și confuzie în rândul animalelor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat