Aristotel Căncescu vrea să se retragă din afacerile de media. A cedat o televiziune unor colaboratori

Aristotel Căncescu vrea să se retragă din afacerile de media. A cedat o televiziune unor colaboratori

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, care este cercetat în libertate, sub control judiciar, într-un dosar în care este acuzat de fapte de corupţie, vrea să se retragă treptat din business-ul de media şi a cedat marţi televiziunea Mix 2 Braşov unor colaboratori ai săi.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, o solicitare a societăţii Canaris SRL, care îl are ca asociat unic pe Aristotel Căncescu , de cedare a licenţei audiovizuale pentru televiziunea generalistă Mix 2 din Braşov către societatea Necom Advertising SRL, ai cărei acţionari sunt Florentin Cozmolici (95%) şi Mihaela Nechita (5%).

La şedinţa CNA au fost prezenţi Florentin Cozmolici şi Onelia Pescaru, reprezentantul societăţii Canaris.

Onelia Pescaru a spus că motivul cedării licenţei televiziunii Mix 2 este acela că acţionarul acestei firme, Aristotel Căncescu, "doreşte să predea afacerile din media treptat". "A început cu această cesiune. Nu ştiu ce planuri are mai departe. În principiu, aceasta este intenţia, să se retragă", a spus Onelia Pescaru.

Ea a declarat pentru MEDIAFAX că decizia a fost luată de Aristotel Căncescu în luna august şi probabil vor urma să fie făcute şi alte solicitări din partea acestuia la CNA pentru cedarea altor licenţe pe care el le deţine în acest moment.

De asemenea, Onelia Pescaru a spus că este colegă cu Florentin Cozmolici la televiziunea Mix 2, care va continua să funcţioneze la fel ca până în prezent. "Acest proiect editorial de succes pentru Braşov va merge mai departe. Este un proiect editorial de succes pentru că, de-a lungul timpului, confirmarea a venit din partea comunităţii braşovene. Am traversat diverse episoade de-a lungul timpului, dar cred că au rămas constante profesionalismul echipei de jurnalişti şi interesul pentru comunitatea locală", a mai spus Onelia Pescaru.

La rândul său, Florentin Cozmolici a spus că societatea sa va prelua întreaga echipă a Mix 2.

Întrebat de membrul CNA Monica Gubernat dacă această cedare de licenţă este "cu titlu gratuit", Cozmolici a răspuns afirmativ. "Cedarea e cu titlu gratuit. Societatea pe care eu o reprezint aici şi care va prelua licenţa foloseşte cu chirie acelaşi spaţiu (în care funcţionează în prezent televiziunea Mix 2, n.r.) (...) Se plăteşte o chirie şi pe aparatură", a mai spus Florentin Cozmolici.

El a declarat, pentru MEDIAFAX, că este colaborator al Mix 2 în calitate de realizator de emisiuni.

Transferul licenţei televiziunii Mix 2 de la Aristotel Căncescu la Cozmolici şi Mihaela Nechita a fost aprobat marţi, de membrii CNA, cu şase voturi "pentru" (Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda , Christian Mititelu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea), în timp ce Valentin Jucan şi Florin Gabrea au votat "împotrivă".

Aristotel Căncescu mai deţine licenţele postului de radio Super FM şi ale televiziunilor Mix TV şi TVF, prin societatea Canaris SRL.

Şeful CJ Braşov, Aristotel Căncescu (PNL), este cercetat în libertate, sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie privind atribuirea preferenţială de contracte pe bani publici, după cum a decis în prima parte a lunii octombrie instanţa supremă.

Pe 8 octombrie, Aristotel Căncescu a declarat că nu s-a îmbogăţit "cu niciun leu" de când este în această funcţie şi i-a invitat pe jurnalişti la proprietatea sa din Râşnov, unde are doar "două case din lemn, două grajduri, multe păsări".

"Au fost foarte multe comentarii vizavi de averea mea. Vreau să vă spun că, din funcţia de preşedinte de CJ, nu m-am îmbogăţit cu niciun leu. Banii pe care îi am în conturi sunt banii pe care îi găsiţi şi în declaraţia mea de avere. Banii cu toţii provin din vânzarea unor frecvenţe, cu toţii ştiţi că am avut reţeaua Mix, reţeaua naţională, mi-am vândut-o în anul 2007, am aici contractul şi anume 33 de licenţe audiovizuale vândute cu suma de 5 milioane de euro. În acelaşi timp, am virat la stat suma de 3,2 milioane de lei, reprezentând aproape 900.000 de euro, impozit pe această sumă care a intrat, 16 la sută. Nu numai că nu am luat, am virat bani la stat şi o sumă considerabilă. Nici din media nu m-am îmbogăţit, iar patronii dumneavoastră sigur ştiu prin ce trece presa românească şi cât de greu se supravieţuieşte. Deci, de acolo nu cred că se aşteaptă cineva să te îmbogăţeşti", a mai spus preşedintele CJ Braşov.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale