Box office-ul mondial din 2014 a generat venituri de 36,4 miliarde de dolari

Box office-ul mondial din 2014 a generat venituri de 36,4 miliarde de dolari

Box office-ul mondial din 2014, stimulat de o creştere consistentă în regiunea Asia Pacific, a generat venituri de 36,4 miliarde de dolari, depăşind cu 1% încasările mondiale înregistrate în 2013.

Box office-ul mondial din 2014 a generat venituri de 36,4 miliarde de dolari (Imagine: Hepta)

Box office-ul global a crescut cu 1% în 2014 şi a stabilit un nou record de încasări, cu 36,4 miliarde de dolari, se afirmă în Theatrical Market Statistic Report, o analiză realizată de Motion Picture Association of America, informează screendaily.com.

Creşterea box office-ului global a fost stimulată de regiunea Asia Pacific, care a generat încasări cu 12% mai mari faţă de anul 2013. Piaţa cinematografică din China a crescut cu 34% în 2014 şi a devenit prima piaţă internaţională (din afara Statelor Unite, n.r.) care a depăşit pragul încasărilor de 4 miliarde de dolari, cu un box office anual de 4,8 miliarde de dolari.

Box office-ul nord-american a scăzut cu 5% în 2014 şi a ajuns la valoarea de 10,4 miliarde de dolari, în ciuda faptului că mai mult de două treimi (68%) din populaţia nord-americană a mers cel puţin o dată la cinematograf anul trecut. Persoanele care au mers la cinematograf cel puţin o dată pe lună au cumpărat 51% din totalul biletelor vândute în Statele Unite şi Canada.

"În ultimii ani, pe plan mondial, mai mulţi oameni ca niciodată au mers la cinematografele locale pentru a viziona filme regizate de cineaşti, atât în Statele Unite, cât şi în restul globului", a declarat Chris Dodd, preşedintele şi CEO al MPAA.

"Aceasta nu este doar o poveste de succes americană, ci o poveste mondială despre valoarea talentului, a creativităţii şi importanţei pe care o au poveştile pe care le spunem pe marile ecrane. Noi spunem poveşti care transced graniţele şi transformă experienţele individuale în experienţe împărtăşite de lumea întreagă. 2014 a fost un an puternic, iar 2015 a început într-o manieră extraordinară, cu un box office nord-american în creştere cu 11% în primele două luni ale acestui an", a adăugat Chris Dodd.

Numărul de proiecţii cinematografice a crescut cu 6% în 2014, ajungând la peste 142.000, graţie aceleiaşi creşteri continue din regiunea Asia Pacific, care a înregistrat o creştere de 15%. Peste 90% din totalul proiecţiilor cinematografice de pe plan mondial sunt deja realizate în cinematografe înzestrate cu sisteme şi echipamente digitale.

Pe piaţa nord-americană, numărul filmelor lansate de studiourile care sunt membre în MPAA a crescut pentru prima dată în ultimii cinci ani şi au ajuns la un total de 136 în 2014. Totalul filmelor lansate şi numărul filmelor lansate de studiourile care nu fac parte din MPAA au crescut şi ele cu 7% respectiv 5%.

Motion Picture Association of America (MPAA) este o asociaţie comercială americană înfiinţată în 1922 care reprezintă interesele celor şase studiouri majore de la Hollywood - Warner Bros. Entertainment (Time Warner), The Walt Disney Studios (The Walt Disney Company), NBCUniversal (Comcast), Columbia TriStar Motion Picture (Sony), Fox Filmed Entertainment (21st Century Fox) şi Paramount Motion Pictures Group (Viacom).

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, dezvăluiri murdare despre Ponta și Hrebenciuc

2 Așa o fi?

3 Expo-nuri în Poliția Română?

4 Dovada că unii dintre procurorii români sunt niște dobitoci / Cazul italianului „înșelat” de o gorjeancă

5 Bobonete, înfierbântat după ce-a văzut pozele hot cu Mădălina Ghenea în dormitor