"Cartea șoaptelor" de Varujan Vosganian , pe "Lista Bestseller-urilor" din această săptămână ale agenției de presă Armenpress.

"Cartea șoaptelor" de Varujan Vosganian , pe "Lista Bestseller-urilor" din această săptămână ale agenției de presă Armenpress.

"Cartea șoaptelor" de Varujan Vosganian se numără, alături de romane precum "Un veac de singurătate" sau "Lupul de stepă", pe "Lista Bestseller-urilor" din această săptămână ale agenției de presă Armenpress.

Primul loc al listei este ocupat de "Un veac de singurătate" al scriitorului columbian Gabriel García Márquez, urmat de "Micul Prinț" de Antoine de Saint-Exupery și de "Povestea târfelor mele triste", semnată tot de Márquez.

Romanul lui Varujan Vosganian — locul al cincilea în topul Armenpress — are drept temă genocidul armean și a fost nominalizat în acest an pentru Premiul Nobel.

Cartea îl are drept protagonist pe Garabet, bunicul scriitorului, iar intriga cărții se țese cu ajutorul personajelor din familia autorului.

Concentrându-se asupra bunicilor autorului, cartea analizează masacrul armenilor din Turcia în care au fost ucise 1,5 milioane de persoane, notează Armenpress.

Ca mulți dintre armenii care au reușit să scape de genocid, familia lui Varujan Vosganian a ajuns în România — a doua casă — unde s-au bucurat de libertatea de a-și practica religia și de a-și păstra vechile tradiții.

Povestea continuă în România de după cel de-al Doilea Război Mondial, unde trupele sovietice de ocupație au adus cu ele dictatura comunistă. Din această perioadă Vosganian relatează povestea unui grup de naționaliști armeni arestați și deportați în Rusia, mulți dintre aceștia pierind în gulagurile Siberiei. Povești similare despre armenii din România "repatriați" în Armenia completează țesătura complexă a acestei lucrări importante, notează agenția de presă armeană.AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...