Cătălin Căţoiu despre noua „meserie“ de patron al unui salon de masaj erotic, la Adevărul Live, de la ora 11.00

Cătălin Căţoiu despre noua „meserie“ de patron al unui salon de masaj erotic, la Adevărul Live, de la ora 11.00

Serialul produs de Kanal D, difuzat în fiecare miercuri, de la ora 21.15 , aduce în faţa telespectatorilor un scenariu alert, tipologii pline de haz şi actori talentaţi. Forţat de împrejurări, Tinel (Cătălin Căţoiu), un profesor de filosofie disponibilizat, îşi transformă casa în salon de masaj erotic. De aici încep încurcăturile.

Instalatorul neîndemânatic (Octavian Strunilă), „horoscopista“ Mella (Doiniţa Oancea), femeia în casă (Mariana Liurcă) - o basarabeancă dintr-o bucată, acestea sunt doar câteva dintre personajele care se intersectează în casa profesorului. În plus, fiecare episod al serialului are şi un invitat special, printre cei care au „vizitat“ salonul erotic numărându-se Dan Bittman şi Loredana Groza.

Cele mai importante declaraţii:

Cum s-a născut sitcomul „Fetele lu' dom' Profesor“

Cătălin Căţoiu: Comparaţia cu produsele din afară poate fi făcută doar la nivelul aparenţei, în sensul în care este un format de sitcom clasic. Este adevărat este un format care la noi nu a fost foarte des abordat. În rest, este opera scenaristului, regizorului, actorului, a fiecărui membru al echipei care şi-a adus contribuţia.

Prin ce se diferenţiază de celelalte producţii

Cătălin Căţoiu: În primul rând este mult mai bun, în al doilea rând este făcut extrem de atent. Până acum sitcomul era tratat cu o oarecare uşurinţă, la noi, începând de la scenariu, scenografie, inclusiv producţia în sine, fiecare lucru a fost tratat cu o deosebită atenţie, a fost examinat cu atenţie.

Octavian Strunilă: Noi am reuşit să scoatem un sitcom şi să se uite tot ce a fost până acum la nivel de sitcom, pentru că în general telespectatorii când aud de sitcom în România se gândesc la „Trăsniţi în NATO“, „La Bloc“. Nu are nicio legătură ce facem noi cu ce a fost până acum. Şi aş vrea că oamenii să se dezmeticească, să se uite la sitcomul nostru şi să vadă că episoadele noastre încep să semene cu cele din afară. Sunt oameni care se uită la „How I Met Your Mother“, „F.R.I.E.N.D.S“, „Modern Family“, care au fost foarte bine primite în toată lumea.

Eu m-am inspirat din acestea, m-am mulat pe ele ca şi scenariu, dar am venit şi cu lucrui noi. Poate nu suntem la nivelul lor, dar încercăm să film la nivelul acela de comedie, peste care am venit noi cu foarte multe personaje noi. Echipa noastră s-a legat foarte bine, regizorul a înţeles exact şi perfect ce trebuie să facem pentru ca lucrurile să semene cu cele din afară, producătorii au înţeles şi ei că este nevoie de foarte multă atenţie.

Octavian Strunilă: Personajele sunt inspirate din lumea în care trăim pentru că noi vrem să realizăm un serial pentru oamenii din jurul nostru. Încercăm să evităm toate tertipurile şi toate glumele slabe. Nu are rost să facem bancuri răsuflate pe care le ştim de la bunicul, nu are rost să facem glume pe care le-am auzit în faţa blocului. Noi încercăm să creăm situaţii de unde să se nască umorul. Oamenii se îndreaptă foarte mult spre on-line, se uită la serialele din afară şi românii încep să aibă această pretenţie, să vadă în România ce văd în afară.

Cătălin Căţoiu: Trebuie să ţinem cont de realitatea momentului, suntem invadaţi de publicitatea pentru saloanele erotice.

Octavian Strunilă: Până acum au fost încercări din care am învăţat şi noi. Trebuia să experimenteze cineva zona asta, nu aveai cum să faci în 2000 un sitcom perfect.

Cătălin Căţoiu: Ideea invitaţilor cunoscuţi a plecat de la faptul că avem foarte mulţi prieteni. În această seară va fi invitat Irinel Columbeanu. S-a descurcat execpţional, absolut minunat. A fost şi amuzant, a fost şi serios, am avut o colaborare foarte bună.

Cătălin Căţoiu: Personajul este oarecum diferit de ce am făcut până acum. Din punctul meu de vedere, personajul meu este unul fermecător. Umorul este mai mult în jurul lui, decât la el. Faptul că el trăieşte înconjurat de atâtea femei frumoase şi nu are nicio sclipire în ochi, eu nu sunt aşa.

Cătălin Căţoiu este producător, dar şi actor al sitcomului „Fetele lu' dom' Profesor“ FOTO David Muntean

Octavian Strunilă: Volumul de muncă pe care l-am depus a fost atât de mare şi mi-am dorit atât de mult să iasă bine. Am avut frici şi temeri mai mult în legătură cu scenariul şi când am început filmările, mi-am dat seama: „Stai puţin că eu mai şi joc“.

Cătălin Căţoiu: Noi încercăm să evoluăm, să ne perfecţionăm şi cred că nivelul trebuie să fie în permanenţă în creştere.

Octavian Strunilă: Oamenii tineri dacă se vor uita măcar la jumătate de episod, vor rămâne acolo. Eu sper să se dezvolte toată zona on-line, să fie mult mai accesibilă din punct de vedere al device-urilor, să ai acces la canale on-line. Vreau să se dezvolte obişnuinţa asta, chiar şi în rândul oamenilor mai în vârstă, de a se uita la emisiuni, seriale on-line.

Cătălin Căţoiu: O mare parte din membrii echipei sunt veniţi din proiecte mai vechi pe care le-am avut cu trustul Pro.

Octavian Strunilă: Eu cred că cei de la Kanal D au fost extrem de deschişi în legătură cu acest proiect. Producătorii noştri au ajuns la Kanal D cu un pilot, iar cei de acolo au avut încredere în noi şi au investit atât timp, cât şi bani. Au avut încredere în mine ca şi scenarist, ca şi actor şi au acceptat proiectul nostru şi au încredere în noi. Eu am scris şi la „Tanti Florica“ împreună cu Florin Călinescu, au mai fost încercări, am scris şi în zona de scurtmetraj, am făcut multe lucruri până să fac acest serial, dar aici s-au legat toate lucrurile, din acest motiv suntem la Kanal D.

Octavian Strunilă: Toţi actorii îşi doresc să acopere o gamă cât mai variată, dar în momentul ăsta vreau mai multe de la mine ca şi scenarist. Actoria a rămas foarte importantă, dar vreau să evoluez ca şi scenarist şi să descopăr sitcomul. S-ar putea să-mi treacă în câţiva ani şi să mă întorc la actorie, pentru că au fost multe cazuri.

Cătălin Căţoiu: E firesc ca atunci când ai o piesă bună să o arăţi. Pentru VH2 muzica este o mare bucurie, o plăcere. Deşi sunt destul de bine ancorat în zona muzicală, nu-mi place să emit judecăţi, pentru că gusturile sunt foarte diferite. Am fost uşor dezamăgit că piesa noastră, care este foarte bună, nu a ajuns în competiţia finală.

Cătălin Căţoiu: Din ce în ce mai multă nebunie vor vedea telespectatorii în episoadele viitoare.

Octavian Strunilă: În episoadele următoare am reuşit să ne cunoaştem mai bine ca echipă şi am început să dezvolt lucruri mai nebuneşti. Noi am exploatat şi zona mai bombastică. La un salon de masaj erotic am fost înainte de filmări, să ne documentăm.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...