Cel mai aglomerat weekend de la începutul sezonului estival: 60.000 de maşini pe Autostrada Soarelui

Cel mai aglomerat weekend de la începutul sezonului estival: 60.000 de maşini pe Autostrada Soarelui

Aproape 60.000 de autovehicule au fost înregistrate în ultimele două zile pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers Bucureşti- Constanţa, astfel că acest weekend a fost cel mai aglomerat de la începerea sezonului estival, informează Centrul Infotrafic al IGPR.

Cel mai aglomerat weekend de la începutul sezonului estival: 60.000 de maşini pe Autostrada Soarelui (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Numărul estimat al turiştilor veniţi pe litoral depăşeşte 200.000, potrivit datelor furnizate de operatorii de turism, se arată într-un comunicat trimis MEDIAFAX de Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

"Este de aşteptat ca pe parcursul zilei să se circule îngreunat pe DN39 Mangalia- Constanţa, mai ales în staţiunea Eforie-Nord. Este posibil să se formeze coloane de maşini şi la ieşirea de pe autostrada A2 către DN Centura Capitalei, dar mai ales la staţia de taxare de la Feteşti, întrucât mulţi conducători auto preferă să plătească taxa de pod la singurele ghişee destinate achitării pe loc a tarifului (câte o casierie pe fiecare sens de mers, pe benzile numărul unu)", conform Centrului Infotrafic.

Pentru a nu se forma coloane de autovehicule şoferii pot trece liber pe benzile doi şi trei, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa să se plătească în avans sau ulterior, până la ora 24 a zilei următoare trecerii, la staţiile de distribuţie a carburanţilor autorizate sau prin SMS, la numărul 7577, se mai arată în comunicatul de presă.

Deoarece pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa circulaţia va fi foarte intensă poliţiştii recomandă conducătorilor auto să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă; să respecte limitele legale de viteză; să folosească luminile de întâlnire; să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie; să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii; să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate.

De asemenea, dinspre Constanţa, pentru evitarea aglomeraţiei, pot fi folosite şi rutele DN2A Constanţa - Hârşova; DN3 Constanţa - Murfatlar - Ostrov - Călăraşi (traversare cu bacul).

Centrul Infotrafic anunţă că şi pe autostrada A1 Piteşti - Bucureşti va creşte semnificativ traficul, mai ales înainte şi după lăsarea serii.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /