Cele mai controversate momente din istoria premiilor MTV: de la sărutul dintre Madonna şi Britney Spears la rochia din carne purtată de Lady Gaga

Cele mai controversate momente din istoria premiilor MTV: de la sărutul dintre Madonna şi Britney Spears la rochia din carne purtată de Lady Gaga

Cântăreţele Jessie J , Nicki Minaj şi Ariana Grande vor deschide, în această seară, la Los Angeles, cea de-a 31-a ceremonie de decernare a premiilor MTV Video Music . Cele trei artiste vor fi urmate pe scenă de nume precum Beyoncé , Taylor Swift, Usher şi mulţi alţii, care promit o noapte de neuitat.

Înainte de marele eveniment din această seară, „Adevărul“ vă prezintă un top al celor mai controversate momente din istoria MTV Video Music Awards, alcătuită de site-ul independent.co.uk.

Madonna a interpretat piesa „Like a Virgin“ într-o rochie vulgară de mireasă (1984)

Dacă am face o comparaţie între Miley Cyrus a anilor 2000 şi Madonna anilor '80, cea dintâi ar câştiga, fără îndoială, o competiţie a celor mai vulgare şi sexy costume. Dar, în 1984, interpretarea Madonnei, ce nu a lăsat foarte mult loc imaginaţiei, a amuţit publicul. Cântăreaţa a urcat pe scenă într-o rochie foarte sexy de mireasă şi a dansat lasciv, etalându-şi desuurile, pe ritmurile piesei „Like A Virgin“.

Formaţia Nirvana a cântat o piesă interzisă de directorul MTV (1992)

Rockerul Kurt Cobain a refuzat să se supună ordinelor venite de sus. Astfel, deşi directorul MTV ceruse ca formaţia americană să interpreteze hitul „Smells Like Teen Spirit“, Cobain dorea să cânte „Rape Me“. Până la urmă, cei doi au ajuns la un compromis, iar Nirvana a acceptat să cânte „Lithium“, numai că, surpriză: trupa nu s-a ţinut de promisiune şi, pe lângă „Lithium“, au cântat şi piesa „Rape Me“, spre groaza „câinilor de pază“, care nu mai puteau face nimic.

Britney Spears şi pitonul uriaş (2001)

Show-ul vulgar oferit de Britney Spears în 2001 a implicat un piton masiv, înfăşurat în jurul gâtului celebrei cântăreţe. Mai mult, printre dansatorii îmbrăcaţi sumar, pe scenă au fost aduşi tigri captivi în cuşti. Oraganizaţia PETA, care luptă pentru drepturile animalelor, a protestat, însă telespectatorii au fost de-a dreptul fascinaţi de interpretarea neobişnuită a vedetei .

Madonna s-a sărutat cu Britney Spears şi cu Christina Aguilera (2003)

Ceea ce a început ca un tribut adus unei interpretări de referinţă, oferite de Madonna în 1984, s-a transformat într-un moment erotic de zile mari. Regina muzicii pop, Madonna, s-a sărutat, în văzul a milioane de telespectatori şi spectatori, cu Prinţesele muzicii pop – Britney Spears şi Christina Aguilera.

Marea revenire sau marele eşec al celebrei Britney Spears (2007)

După multe luni tumultuoase, în care numele ei a fost sinonim cu scandalurile, drogurile şi problemele cu legea, Britney Spears ar fi trebuit să-şi facă „marea revenire“ în 2007, pe scena de la VMA. Prestaţia sa a fost, însă, un eşec total, care a stârnit dezgustul publicului. Cântăreaţa a făcut playback, s-a împiedicat, părea că nu stăpâneşte cum trebuie mişcările de dans şi, colac peste pupăză, nici ţinuta, dar nici forma sa fizică nu au ajutat-o. Britney Spears ar fi stat mai bine acasă, a fost concluzia celor mai răutăcioşi.

Lady Gaga „s-a spânzurat pe scenă“ (2009)

Celebra Lady Gaga „a murit“ pe scena VMA în 2009. Îmbrăcată în ciorapi plasă şi cizme albe cu toc, asortate cu o pereche de bikini, artista a început să „sângereze“ pe scenă, iar apoi, suspendată în aer, şi-a înscenat moartea.

Kanye West a întrerupt discursul cântăreţei Taylor Swift (2009)

Probabil unul dintre cele mai stânjenitoare momentele din istoria VMA i-a avut ca protagonişti pe rapperul Kanye West – cunoscut pentru lipsa de modestie şi comentariile acide la adresa colegilor de breaslă - şi pe cântăreaţa Taylor Swift . Artista nu a putut să-şi ducă la bun sfârşit discursul de acceptare al premiului pentru Cel mai bun videoclip muzical al unei artiste, căci a fost întreruptă de Kanye West, care a insistat, în faţa tuturor, că Beyoncé a avut cel mai bun videoclip din toate timpurile. Săraca Taylor Swift, pe vremea aceea, în vârstă de doar 19 ani, nu a ştiu cum să iasă din această situaţie jenantă, iar tututor le-a părut rău pentru ea.

Puţin mai târziu, însă, când Beyoncé a urcat pe scenă pentru a-şi ridica trofeul, artista a invitat-o pe Taylor Swift alături de ea. În ciuda nemulţumirilor lui Kanye West, Swift şi-a dus discursul de mulţumire la capăt, cu ajutorul celei pentru care fusese „detronată“ de rapperul american.

Lady Gaga a purtat o rochie confecţionată din carne crudă de animal (2010)

Excentrica Lady Gaga a purtat, în 2010, un costum realizat integral – de la pantofi la „pălărie“ – din carne crudă de animal. Iubitorii de necuvântătoare, în frunte cu organizaţia PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), au criticat dur apariţia cântăreţei americane.

Lady Gaga la premiile VMA 2010 FOTO Wire Photos/ Reuters

Beyoncé a anunţat că aşteaptă un copil, pe scenă (2011)

După o prestaţie care a încins toate spiritele prezente în sală la gala VMA din 2011, Beyoncé a aruncat microfonul şi şi-a mângâiat abdomenul proeminent – un gest plin naturaleţe, acompaniat de un zâmbet larg, ce a explicat cuvintele rostite de artistă la începutul show-ului: „Vreau să simţiti dragostea care creşte în mine“.

Miley Cyrus, de la Hannah Montana cuminte la spectacole interzise minorilor (2013)

Bikini din lantex de culoarea pielii, mişcări ce simulau un act sexual deloc nevinovat şi o expresie a feţei ce spunea mai multe decât o mie de cuvinte – acestea au fost elementele cu care Miley Cyrus a captivat, dar a şi oripilat atât publicul din sală, cât şi telespectatorii, la decernarea premiilor MTV Video Music din 2013 .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...