Clubul Român de Presă: Cerem premierului să-şi reconsidere atitudinea faţă de ziarişti. Cea de acum e o desconsiderare

Clubul Român de Presă (CRP) îi cere premierului Victor Ponta să îşi "reconsidere atitudinea faţă de ziarişti, cea din ultimele declaraţii ale şefului Executivului fiind de "desconsiderare" şi un "regres în comunicare", se spune într-o declaraţie a asociaţiei profesionale, trimisă marţi MEDIAFAX.

Clubul Român de Presă: Cerem premierului să-şi reconsidere atitudinea faţă de ziarişti. Cea de acum e o desconsiderare (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Ultimele declaraţii ale premierului Victor Ponta sunt o desconsiderare la adresa jurnaliştilor care îşi exercită onest meseria şi un regres în comunicarea dintre persoanele publice şi ziarişti. Condiţionarea relaţiei cu ziariştii şi împărţirea lor în «buni» şi «răi», din cauza unor conjuncturi de care nu sunt responsabili, sunt străine de comportarea europeană pe care trebuie să o aibă o persoană publică de prim-rang. Clubul Român de Presă îi cere premierului Victor Ponta să-şi reconsidere această atitudine, revenirea la o abordare profesionistă în relaţia cu ziariştii fiind o întoarcere necesară la starea de normalitate", se spune în declaraţia Consiliul de Onoare al Clubului, care este board-ul asociaţiei.

CRP este o asociaţie profesională a mass-media, care reuneşte companii din presa scrisă, posturi de radio şi televiziune şi este membră a World Association of Newspapers and News Publishers (WAN-IFRA).

Luni la prânz, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, Ponta nu a dorit să comenteze votul senatorilor PSD împotriva arestării lui Şova şi nici să spună dacă aceştia vor fi sancţionaţi, susţinând că nu înţelege întrebarea, el nedorind să comenteze nici eventuale modificări ale Codului Penal, pe motiv că nu cunoaşte proiectul.

În acelaşi timp, răspunzând unei alte întrebări, şi anume dacă este normal ca ANAF să închidă firme pentru 3,5 lei, Ponta a afirmat că eventuale abuzuri ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) în combaterea evaziunii fiscale vor fi sancţionate, apreciind însă că există o "frăţie a evazioniştilor fiscali" care ar critica ANAF.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I