Clubul Român de Presă: Cerem premierului să-şi reconsidere atitudinea faţă de ziarişti. Cea de acum e o desconsiderare

Clubul Român de Presă: Cerem premierului să-şi reconsidere atitudinea faţă de ziarişti. Cea de acum e o desconsiderare

Clubul Român de Presă (CRP) îi cere premierului Victor Ponta să îşi "reconsidere atitudinea faţă de ziarişti, cea din ultimele declaraţii ale şefului Executivului fiind de "desconsiderare" şi un "regres în comunicare", se spune într-o declaraţie a asociaţiei profesionale, trimisă marţi MEDIAFAX.

Clubul Român de Presă: Cerem premierului să-şi reconsidere atitudinea faţă de ziarişti. Cea de acum e o desconsiderare (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Ultimele declaraţii ale premierului Victor Ponta sunt o desconsiderare la adresa jurnaliştilor care îşi exercită onest meseria şi un regres în comunicarea dintre persoanele publice şi ziarişti. Condiţionarea relaţiei cu ziariştii şi împărţirea lor în «buni» şi «răi», din cauza unor conjuncturi de care nu sunt responsabili, sunt străine de comportarea europeană pe care trebuie să o aibă o persoană publică de prim-rang. Clubul Român de Presă îi cere premierului Victor Ponta să-şi reconsidere această atitudine, revenirea la o abordare profesionistă în relaţia cu ziariştii fiind o întoarcere necesară la starea de normalitate", se spune în declaraţia Consiliul de Onoare al Clubului, care este board-ul asociaţiei.

CRP este o asociaţie profesională a mass-media, care reuneşte companii din presa scrisă, posturi de radio şi televiziune şi este membră a World Association of Newspapers and News Publishers (WAN-IFRA).

Luni la prânz, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, Ponta nu a dorit să comenteze votul senatorilor PSD împotriva arestării lui Şova şi nici să spună dacă aceştia vor fi sancţionaţi, susţinând că nu înţelege întrebarea, el nedorind să comenteze nici eventuale modificări ale Codului Penal, pe motiv că nu cunoaşte proiectul.

În acelaşi timp, răspunzând unei alte întrebări, şi anume dacă este normal ca ANAF să închidă firme pentru 3,5 lei, Ponta a afirmat că eventuale abuzuri ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) în combaterea evaziunii fiscale vor fi sancţionate, apreciind însă că există o "frăţie a evazioniştilor fiscali" care ar critica ANAF.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

2 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

3 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

4 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

5 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS