CNA a prelungit licenţa din Cluj-Napoca a RFI România: Postul poate emite în următorii 9 ani

CNA a prelungit licenţa din Cluj-Napoca a RFI România: Postul poate emite în următorii 9 ani

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să prelungească licenţa audiovizuală din Cluj-Napoca a RFI România, fapt pentru care această staţie locală a postului de radio poate emite în continuare în următorii 9 ani.

CNA a prelungit licenţa din Cluj-Napoca a RFI România: Postul poate emite în următorii 9 ani (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, o solicitare a societăţii Radio France Internationale România SRL de prelungire a licenţei audiovizuale pentru postul RFI România Cluj-Napoca, care ar urma să expire pe 7 septembrie.

La şedinţa CNA de marţi au fost prezenţi şi Ina Dumitrache, directorul adjunct al RFI România, şi Luca Niculescu, redactor-şef al postului de radio.

Potrivit dosarului depus la CNA, staţia din Cluj-Napoca a RFI România retransmite integral programul staţiei centrale, de la Bucureşti, a RFI România.

RFI România este un post de radio difuzat prin satelit, care transmite producţie proprie (26,1%), producţii ale altor producători (26,9%) şi retransmite programul din Franţa al RFI (47%).

Grila RFI România cuprinde programe de informare (26%), programe educative, culturale şi religioase (20%), programe de divertisment (50%) şi publicitate (4%).

RFI România este un post de radio de actualităţi, filială a Radio France Internaţionale.

În prezent, RFI România deţine cinci licenţe audiovizuale (una de satelit şi patru terestre, la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova).

În şedinţa CNA de marţi, Luca Niculescu a spus că RFI are intenţia de a se extinde în România. "Noi avem şi intenţia de a ne extinde în ţară, dacă dumneavoastră doriţi să ne mai acordaţi vreo frecvenţă", a mai spus Luca Niculescu.

Decizia de prelungire cu nouă ani a licenţei din Cluj-Napoca a RFI România a fost luată de CNA cu nouă voturi "pentru" (Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 VIDEO Cum începi tu, Orbane, să-ți arăți adevăratul caracter de șobolan... / Paula Herlo de la ProTV l-a dat în …

4 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor

5 Târfe și cocaină în Justiție? Există o listă cu procurori care se droghează?