CNA a prelungit licenţa din Cluj-Napoca a RFI România: Postul poate emite în următorii 9 ani

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să prelungească licenţa audiovizuală din Cluj-Napoca a RFI România, fapt pentru care această staţie locală a postului de radio poate emite în continuare în următorii 9 ani.

CNA a prelungit licenţa din Cluj-Napoca a RFI România: Postul poate emite în următorii 9 ani (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, o solicitare a societăţii Radio France Internationale România SRL de prelungire a licenţei audiovizuale pentru postul RFI România Cluj-Napoca, care ar urma să expire pe 7 septembrie.

La şedinţa CNA de marţi au fost prezenţi şi Ina Dumitrache, directorul adjunct al RFI România, şi Luca Niculescu, redactor-şef al postului de radio.

Potrivit dosarului depus la CNA, staţia din Cluj-Napoca a RFI România retransmite integral programul staţiei centrale, de la Bucureşti, a RFI România.

RFI România este un post de radio difuzat prin satelit, care transmite producţie proprie (26,1%), producţii ale altor producători (26,9%) şi retransmite programul din Franţa al RFI (47%).

Grila RFI România cuprinde programe de informare (26%), programe educative, culturale şi religioase (20%), programe de divertisment (50%) şi publicitate (4%).

RFI România este un post de radio de actualităţi, filială a Radio France Internaţionale.

În prezent, RFI România deţine cinci licenţe audiovizuale (una de satelit şi patru terestre, la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova).

În şedinţa CNA de marţi, Luca Niculescu a spus că RFI are intenţia de a se extinde în România. "Noi avem şi intenţia de a ne extinde în ţară, dacă dumneavoastră doriţi să ne mai acordaţi vreo frecvenţă", a mai spus Luca Niculescu.

Decizia de prelungire cu nouă ani a licenţei din Cluj-Napoca a RFI România a fost luată de CNA cu nouă voturi "pentru" (Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

3 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

4 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

5 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea