CNA organizează, în septembrie, un concurs pentru atribuirea a 27 de frecvenţe radio

CNA organizează, în septembrie, un concurs pentru atribuirea a 27 de frecvenţe radio

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va organiza, în luna septembrie, un concurs pentru atribuirea a 27 de frecvenţe radio, între care şi una în Cluj-Napoca, potrivit unei decizii luate în şedinţa de marţi de membrii CNA.

CNA organizează, în septembrie, un concurs pentru atribuirea a 27 de frecvenţe radio

Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de marţi, vor fi scoase la concurs 18 frecvenţe în banda de unde scurte (la Baia Mare, Bârlad, Câmpulung, Covasna, Medgidia, Petroşani, Piteşti, Roman, Sibiu, Sighetu-Marmaţiei - 2 frecvenţe, Slatina, Slobozia, Târgovişte, Târnăveni, Topliţa, Urziceni şi Vaslui), 8 frecvenţe în banda de unde medii (Arad, Bacău, Bistriţa, Craiova, Deva, Sfântu Gheorghe, Târgu-Mureş, Zalău) şi o frecvenţă la Cluj-Napoca (98,8 MHz).

Astfel, CNA a decis, marţi, să scoată la concurs, în luna septembrie, aceste 27 de frecvenţe radio. Decizia a fost luată cu unanimitatea membrilor CNA prezenţi la şedinţa de marţi a Consiliului (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

De asemenea, CNA va solicita Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) să identifice posibile noi licenţe audiovizuale de radio care ar putea fi scoase la consurs de Consiliu în luna septembrie.

CNA va face această solicitare ANCOM deoarece, în perioada 2014 - 2015, Consiliul a primit mai multe solicitări de acordare, prin concurs, a unor noi frecvenţe.

Între societăţile care au solicitat frecvenţe noi se numără şi RFI România SRL, care a cerut CNA licenţe la Braşov, Constanţa, Oradea, Ploieşti, Sibiu şi Timişoara, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de marţi a CNA.

Pe de altă parte, CNA nu poate scoate încă la concurs frecvenţele retrase de la Radio Guerrilla şi City FM, întrucât acestea se află în litigiu.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

4 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?

5 Data morții lui Putin, prezisă de un medium rus. Mai mult, a descris și modul în care va sfârși