Compania de cosmetice Revlon, acuzată de rasism şi comportament vindicativ

Compania de cosmetice Revlon, acuzată de rasism şi comportament vindicativ

Un fost angajat al Revlon Inc, Alan Meyers, a dat în judecată compania de cosmetice, susţinând că a fost concediat pentru că este evreu şi după ce a adus în discuţie probleme de siguranţă, pe care directorul executiv al firmei, Lorenzo Delpani, nu ar fi vrut să le ia în calcul.

Într-un proces intentat, marţi, la tribunalul federal din Manhattan, Alan Meyers, fost director de cercetare la Revlon, susţine că CEO-ul companiei, Lorenzo Delpani, l-a acuzat că ridică false probleme de siguranţă la laboratoarele recent achiziţionate de firma de cosmetice, fapt care duce la o producţie mai lentă, potrivit Reuters.

Meyers, care spune că s-a alăturat companiei Revlon în 2010 şi a fost concediat luna trecută, susţine, de asemenea, că Delpani a avut un comportament ostil faţă de el, ţipând frecvent la el în faţa celorlalţi directori şi făcând comentarii antisemite şi antiamericane.

Prin acest proces, compania de cosmetice Revlon este acuzată de comportament vindicativ şi discriminatoriu şi i se cer daune, care nu au fost încă specificate.

Reprezentanţii Revlon au declarat că procesul este lipsit complet de fundament, adăugând că Meyers "a demonstrat, în mod repetat, erori de judecată şi a eşuat în a lucra la standardele ridicate pe care compania le cere angajaţilor".

Meyers a spus că multe dintre problemele de siguranţă de care s-a plâns au fost în urma achiziţionării companiei Colomer Group, în 2013, de către Revlon. Acesta susţine că era îngrijorat că produsele folosite de Colomer nu îndeplineau cerinţele de siguranţă, iar laboratoarele nu îndeplineau standardele cerute de Revlon.

De asemenea, Meyers spune că Delpani îl trata diferit faţă de ceilalţi membri ai echipei, pentru că era evreu născut în America, în timp ce cei mai mulţi angajaţi erau spanioli sau italieni.

Revlon este o companie de cosmetice din Statele Unite ale Americii, înfiinţată în anul 1932.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale