Corpurile înghețate ale unor alpiniști, descoperite după 20 de ani pe un vulcan din Ecuador

Corpurile înghețate ale unor alpiniști, descoperite după 20 de ani pe un vulcan din Ecuador

Trei corpuri descoperite pe versanții înzăpeziți ai vulcanului ecuadorian Chimborazo ar putea fi ale unor alpiniști dispăruți în urmă cu aproape 20 de ani într-o avalanșă, au anunțat duminică autoritățile citate de AFP. Ghizi montani au descoperit trupurile sâmbătă, în timpul unei ascensiuni pe acest vulcan stins, cea mai înaltă culme din țară — 6.310 de metri—, în Anzii Cordilieri (130 de km sud de Quito).

Potrivit ofițerului de poliție însărcinat cu persoanele dispărute, Fernando de la Torre, anchetatorii vor încerca să afle dacă alpiniștii au fost victimele unei avalanșe care s-a produs între 1994 și 1995.

Corpurile înghețate au fost găsite cu rucsacurile în spate, echipamentul de munte și aparatele foto cu film înăuntru. Autoritățile au anunțat rudele celor dispăruți în această zonă acum două decenii, pentru a ajuta la identificarea trupurilor neînsuflețite.

În 1994, șapte alpiniști francezi și trei ghizi ecuadorieni au pierit într-o avalanșă pe Chimborazo. Rezultatele anchetei vor determina dacă trupurile descoperite sunt ale membrilor acestei expediții. Medicii legiști ar trebui să aștepte să se dezghețe corpurile pentru a le studia.

'Este necesar ca rămășițele să se usuce în aer liber pentru a evita degradarea țesuturilor și ajuta astfel la identificare. Suntem în curs de analizare a hainelor, iar osemintele vor fi transferate la Quito pentru a fi studiate antropologic", a precizat Fernando de la Torre.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 Loredana a fugit cu „morcovul italian”?

3 VIDEO Priviți ce postează Armata Rusiei!

4 Valentin Naumescu: Rusia a luat deja decizia privind Ucraina / Amănuntul uitat de mulți și invocat de profesor

5 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu