Corpurile înghețate ale unor alpiniști, descoperite după 20 de ani pe un vulcan din Ecuador

Trei corpuri descoperite pe versanții înzăpeziți ai vulcanului ecuadorian Chimborazo ar putea fi ale unor alpiniști dispăruți în urmă cu aproape 20 de ani într-o avalanșă, au anunțat duminică autoritățile citate de AFP. Ghizi montani au descoperit trupurile sâmbătă, în timpul unei ascensiuni pe acest vulcan stins, cea mai înaltă culme din țară — 6.310 de metri—, în Anzii Cordilieri (130 de km sud de Quito).

Potrivit ofițerului de poliție însărcinat cu persoanele dispărute, Fernando de la Torre, anchetatorii vor încerca să afle dacă alpiniștii au fost victimele unei avalanșe care s-a produs între 1994 și 1995.

Corpurile înghețate au fost găsite cu rucsacurile în spate, echipamentul de munte și aparatele foto cu film înăuntru. Autoritățile au anunțat rudele celor dispăruți în această zonă acum două decenii, pentru a ajuta la identificarea trupurilor neînsuflețite.

În 1994, șapte alpiniști francezi și trei ghizi ecuadorieni au pierit într-o avalanșă pe Chimborazo. Rezultatele anchetei vor determina dacă trupurile descoperite sunt ale membrilor acestei expediții. Medicii legiști ar trebui să aștepte să se dezghețe corpurile pentru a le studia.

'Este necesar ca rămășițele să se usuce în aer liber pentru a evita degradarea țesuturilor și ajuta astfel la identificare. Suntem în curs de analizare a hainelor, iar osemintele vor fi transferate la Quito pentru a fi studiate antropologic", a precizat Fernando de la Torre.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

4 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…