Ed Nelson, un apreciat actor de televiziune, a murit la vârsta de 85 de ani

Ed Nelson, un apreciat actor de televiziune american, celebru pentru rolul din serialul "Peyton Place", a murit sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, în reşedinţa lui din Greensboro, un oraş din statul Carolina de Nord.

Ed Nelson, un apreciat actor de televiziune, a murit la vârsta de 85 de ani

Edwin Stafford Nelson s-a născut în oraşul New Orleans din statul american Louisiana şi a lucrat în marina Statelor Unite în calitate de radiotelegrafist, înainte de a-şi lansa cariera pe micul ecran la jumătatea anilor 1950, după ce a jucat în câteva filme produse cu buget mic, precum "Attack of the Crab Monsters", informează contactmusic.com.

A devenit celebru în 1965, după ce a apărut în popularul serial de televiziune "Peyton Place", în care a interpretat rolul medicului Michael Rossi. Serialul a continuat încă cinci ani, până în 1969, şi a generat apoi un lungmetraj TV, intitulat "Murder in Peyton Place".

Printre celelalte roluri notabile din cariera actorului Ed Nelson, se numără cele din serialele de televiziune "The Detectives", "The Untouchables", "The Rockford Files", "Quincy M.E." şi "The Twilight Zone".

Ultima apariţie a actorului american pe marele ecran s-a produs în filmul "Runaway Jury" din 2003, produs pe baza romanului omonim scris de John Grisham, în care a jucat alături de John Cusack, Gene Hackman şi Dustin Hoffman.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

3 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

4 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…

5 Întâlniri de taină în biserică între şefii Poliţiei şi membri ai clanului Duduianu, în miez de noapte