Efectivele de tigri din India au crescut în ultimii patru ani în ciuda declinului global

Efectivele de tigri din India au crescut în ultimii patru ani în ciuda declinului global

Numărul de tigri sălbatici din India a crescut cu aproximativ 30 la sută din anul 2010 până acum, au declarat marți oficiali indieni, citați de agenția DPA.

"Avem acum 2.226 de tigri aflați în 47 de rezervații de tigri, de la 1.700 în 2010", a declarat ministrul mediului și pădurilor Prakash Javadekar.

"Aceasta este o mare realizare", consideră acesta având în vedere că numărul tigrilor din întreaga lume este în declin. În India, estimarea efectivelor de tigri se realizează o dată la patru ani, precizează DPA.

O mai bună protecție a ajutat tigrii să se înmulțească în rezervații, consideră oficialii autorității naționale pentru protecția tigrilor. În ultimii ani, India a depus eforturi pentru a opri declinul efectivelor de tigri în fața braconajului agresiv și pierderii habitatului acestora.

Populația de tigri din India, estimată în anul 2002 la 3.700 de exemplare s-a diminuat la 1411 în anul 2006 și a crescut apoi la 1706 de exemplare în anul 2010.

Populația de tigri din lume a scăzut de la aproximativ 100.000 de exemplare în urmă cu un secol la aproximativ 3.200 de exemplare, în mare parte din cauza cererii de părți ale corpului acestui animal în China și în Asia de Sud-Est, precum și uzurpării de către oameni a habitatului său, mai notează DPA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „O fată dezbrăcată şi sângerândă urla pe trotuar. Cel mai probabil îi dăduseră drogul violului“

2 ULTIMA ORĂ Oana Mizil, în spital după ce a fost bătută de Marian Vanghelie!

3 Așa o fi? / Continuă tradiția turnătorilor de lux la DNA în PSD?

4 Citiți ce va fi în Grecia!

5 „Ciorba a devenit un fel de caviar” / Turiștii, revoltați de prețurile care au explodat în Mamaia