EVADARE ca în filme, într-o închisoare din Franţa: Un român şi doi moldoveni au reuşit să fugă după ce au tăiat barele de la celulă - FOTO

Un deţinut de origine română şi doi deţinuţi din Republica Moldova au evadat în noaptea de marţi spre miercuri din închisoarea oraşului francez Amiens, anunţă miercuri postul de radio France Bleu Picardie, relatează postul BFMTV în pagina online.

EVADARE ca în filme, în Franţa: Un român şi doi moldoveni au reuşit să fugă după ce au tăiat barele de la fereastra celulei, iar apoi au coborât cu frânghii pe faţada închisorii

Cei trei au tăiat barele de la fereastra celulei, iar apoi au coborât pe faţada închisorii cu ajutorul unor frânghii.

Supravghetorii şi-au dat seama de dispariţia lor "la puţin timp" după evadare, a declarat procurorul din Amiens, Bernard Farret.

Potrivit unor surse citate de BFMTV, care au confirmat informaţiile France Bleu, între cei trei evadaţi se află un condamnat pentru furt calificat care nu poate fi eliberat înainte de 2018, unul în detenţie provizorie pentru escrocherie, iar al treilea făcea obiectul unei cereri de extrădare (arestat în Franţa, el face obiectul unei urmăriri în ţara de origine) pentru viol.

"Nu ştim cu ce material au reuşit să taie barele, însă au fost în mod evident ajutaţi de cineva din exterior, întrucât am găsit frânghii" în celulă, pentru "o evadare 'în stilul clasic", a declarat pentru BFMTV Jean-Pierre Forget din cadrul sindicatului Ufap-Unsa.

"Într-un loc care nu are turnuri de supraveghere, ne punem problema încarcerării a trei persoane împreună, mai ales în contextul în care unul dintre ei era etichetat ca periculos de către serviciile închisorii", a spus el.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

2 Se întoarce foaia? Gunoiul care l-a înregistrat pe Nicușor Dan, chemat de procurori cu înregistrările difuzate…

3 Sindile, audiat la DNA! În vârstă de 42 de ani, șeful jandarmilor la represiunea din 10 august s-a pensionat p…

4 CTP / Nu votez cu madam Cârnat

5 Ultimul sondaj înainte de alegerile de duminică. Nicușor Dan și Gabriela Firea, umăr la umăr în lupta pentru P…