Filmul "Youth", cu Mădălina Ghenea, va avea premiera vineri în cinematografele româneşti

Filmul "Youth", cu Mădălina Ghenea, va avea premiera vineri în cinematografele româneşti

Lungmetrajul "Tinereţe/ Youth" (2015), de Paolo Sorrentino, cu Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Jane Fonda şi Mădălina Ghenea în distribuţie, va avea premiera, vineri, în cinematografele româneşti, informează distribuitorul peliculei.

Filmul "Youth", cu Mădălina Ghenea, va avea premiera vineri în cinematografele româneşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel de-al şaptelea film al lui Sorrentino, în care actriţa şi modelul Mădălina Ghenea joacă rolul Miss Universe, a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes. Drama spune povestea lui Fred şi Mick, doi vechi prieteni, octogenari, care se bucură de vacanţă într-un hotel de la poalele Alpilor.

Filmul are în centrul său povestea unui dirijor retras din activitate, interpretat de Michael Caine, care meditează asupra dificultăţilor vârstei a treia, în timp ce petrece o vacanţă într-o staţiune de lux din Elveţia, alături de un bun prieten al său, interpretat de Harvey Keitel.

Pelicula, distribuită în România de Independenţa Film, este o coproducţie Italia - Elveţia - Franţa - Marea Britanie.

Paolo Sorrentino este regizorul lungmetrajului "La grande bellezza/ The Great Beauty", câştigător al Oscarului din 2014 pentru cel mai bun film într-o limbă străină, al premiului Golden Globe şi BAFTA, alături de alte numeroase distincţii.

Coloana sonoră este semnată de compozitorul american David Lang, câştigător al premiului Pulitzer pentru Muzică în 2008.

La cea de-a 28-a gală a Premiilor Academiei Europene de Film (EFA), "Youth" a fost desemnat cel mai bun film european şi a fost recompensat cu premii pentru cel mai bun regizor - Paolo Sorrentino şi pentru cel mai bun actor - Michael Caine. Filmul este nominalizat la categoriile cea mai bună muzică şi cel mai bun cântec original ale premiilor Oscar 2016.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

2 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

3 De citit! Foarte interesante amănunte de la vârful Rusiei!

4 VIDEO Un analist militar rus s-a scăpat la TV: Ucraina va câștiga răboiul. Intenționează să lupte până la ultimul om / Oricât de mult am urî să recunoa…

5 Războiul care nu se vede....