FOTO Cum dragostea pentru cei dragi i-a salvat viaţa unui soldat american în timpul Primului Război Mondial

FOTO Cum dragostea pentru cei dragi i-a salvat viaţa unui soldat american în timpul Primului Război Mondial

William Taylor este în viaţa astăzi datorită celor opt fotografii cu membrii familiei sale, pe care le-a ţinut în buzunarul de la piept pe toată durata conflictului, în care trei sferturi din soldaţii din regimentul său au sfârşit morţi sau răniţi.

Proiectilul a trecut prin prima parte a portofelului şi a găurit şapte dintre cele opt poze, oprindu-se la a opta – o poza cu cea mai mică soră a bărbatului, Lily. Taylor a reuşit, astfel, să scape din calea morţii doar cu o coastă ruptă.

Taylor a câştigat două medalii militare pentru curaj, prima pentru că şi-a riscat propria viaţă pentru a salva un camarad rănit. De atunci, Charles Winch, bărbatul pe care l-a salvat, i-a trimis, an de an, câte o felicitare de ziua lui, cu mulţumiri pentru momentul în care i-a salvat viaţa, în 1916. Acum, la aproape un secol de la bătălie, povestea de supravieţuire a norocosului bărbat a ieşit la iveală după ce nepotul său a căutat fotografiile şi medaliile pentru a le expune într-o expoziţie care marchează împlinirea a 100 de ani de la începerea Primului Război Mondial.

William Taylor alături de nepoţii săi în 1970

„La fel ca alţii, bunicul meu nu ne-a povestit foarte multe despre război, însă ne-a povestit cum aceste vechi fotografii de familie i-au salvat viaţa. Când a plecat la război, în 1914, a luat aceste fotografii cu el să-şi amintească de cei lăsaţi acasă. Le ţinea în buzunarul de la piept, în portofel. A fost foarte norocos”, a povestit nepotul bărbatului, în vârstă de 55 de ani.

William Taylor a fost promovat la gradul de „Caporal Subordonat” şi, după război, a început să lucreze ca grădinar. În 1928 s-a căsătorit cu Gladys, dar aceasta a sfârşit tragic doi ani mai târziu, la naşterea celor doi copii gemeni ai cuplului, William şi Lilla, astăzi în vârstă de 84 de ani. Taylor a crescut gemenii cu ajutorul familiei, după care s-a căsătorit cu Joyce în 1943. Bărbatul a murit în 1979, la vârsta de 88 de ani.

Nepotul şi fiul lui William Taylor

„Suntem incredibil de mândri să spunem această poveste generaţiilor viitoare”, a declarat Dan Hill, responsabil de organizarea expoziţiei despre poveştile nespuse din timpul Primului război Mondial, care va avea loc în luna august.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...