FOTO Filme delicioase. Avertisment: nerecomandate pe stomacul gol

FOTO Filme delicioase. Avertisment: nerecomandate pe stomacul gol

„The Hundred-Foot Journey/ Război în bucătărie“ spune povestea unui tânăr indian emigrat în Franţa şi aduce în prim-plan savoarea condimentelor indiene, precum şi o Helen Mirren într-o (altă) interpretare magistrală. Regizată de Lasse Hallström, pe baza unui scenariu scris de Steven Knight, pelicula pe teme gastronomice propune nume mari, printre care amintim: Oprah Winfrey , Steven Spielberg şi Helen Mirren.

Deşi lungmetraejele culinare ar putea fi considerate o parte „ezoterică“ a cinematografiei, recomandată celor pasionaţi şi iniţiaţi, arta culinară a luat, în ultima vreme, o amploare din ce în ce mai mare, iar regizorii de film nu au ezistat să exploateze acest domeniu. Filme precum „ Ratatouille“, „Charlie and The Chocolate Factory/Charlie şi Fabrica de Ciocolată“ şi „Mănâncă roagă-te iubeşte/Eat Pray Love“ au reuşit să cucerească un segment de public vast, de la copii la adulţi şi bătrâni, deopotrivă femei şi bărbaţi.

„Adevărul“ vă prezintă o listă a celor mai „delicioase“ filme, realizată de CNN.

„Chef“ (2014)

Jon Favreau în rolul bucătarului Cal Casper în filmul „Chef“ FOTO cinemagia.ro

Filmul lui Jon Favreau, care a debutat în cinematografele din România pe 13 iunie, prezintă visul lui Cal Casper (Jon Favreau) - un bucătar care îşi pierde locul de muncă - de a crea artă culinară cu ajutorul unui restuarant „mobil“, deschis într-o rulotă. „Chef“ este o aventură savuroasă, dar şi o comedie pe cinste, pe care eroul o „degustă“ alături de fosta sa soţie (Sofia Vergara), un bun prieten (John Leguizamo) şi fiul său (Emjay Anthony).

„Mănâncă roagă-te iubeşte/Eat Pray Love“ (2010)

Julia Roberts în rolul personajului Liz Gilbert în „Mănâncă roagă-te iubeşte/ Eat Pray Love“ FOTO cinemagia.ro

După divorţul de soţul său, Gilbert, Liz (Julia Roberts) decide că a venit timpul să iasă din rutina de zi cu zi. Astfel, Liz îşi ia o pauză de un an de la slujbă pentru a porni într-un periplu în lumea largă, de-a lungul căruira speră să se regăsească şi să se împace cu sine.

Alături de Julia Roberts , din distribuţia filmului mai fac parte James Franco („Planeta Maimuţelor: Invazia/ Rise of the Planet pf the Apes) şi Javier Bardem ( „Vicky Cristina Barcelona“).

„Bucătarul şi fetele lui/Tortilla soup“ (2001)

Fiicele bucătarului Martin din filmul „Bucătarul şi fetele lui/ Tortilla soup“ FOTO cinemagia.ro

O comedie romantică, regizată de Maria Ripoll, „Bucătarul şi fetele lui/ Tortilla soup“ este un remake al filmului lui Ang Lee, din 1994, „Ingredientele vieţii/ Eat Drink Man Woman“.

Martin (Hector Elizondo), un bucătar de profesie, care descoperă că nu mai simte deloc gustul mâncării pe care o găteşte, se teme că viaţa sa nu va mai avea niciun rost, mai ales atunci când inevitabilul se va întâmpla şi cele trei fiice ale sale vor pleca de-acasă. Deşi trăiesc sub acelaşi acoperiş, fiicele lui Martin – trei tinere cu aspiraţii diferite care îşi caută fericirea în stilul propriu – nu mai au nimic în comun cu tatăl lor, cu excepţia cinei de duminică, care s-a transformat, în timp, într-un eveniment pregătit săptămânal cu grijă de Martin. Într-o seară, însă, tatăl îşi anunţă fetele că în viaţa sa a apărut cineva special.

„Fără reţineri/No Reservation“ (2007)

Catherine Zeta-Johnes şi Aaron Eckhart în pelicula „Fără reţineri/No Reservation“ FOTO cinemagia.ro

Un alt remake, de data aceasta al filmului german „Frumoasa Martha/Mostly Martha“, spune povestea maestrului bucătar Kate ( Catherine Zeta Jones ), care îşi conduce viaţa la fel cum îşi conduce şi bucătăria dintr-un restaurant de lux din Manhattan: cu o intensitate şi o energie debordantă, ce nu-i lasă timp pentru „nimicuri“. Această atitudine îi captivează şi, în acelaşi timp, îi şi intimidează pe colegii săi. Natura perfecţionistă a lui Kate este pusă la încercare când Nick (Aaron Eckhart), o stea culinară în devenire, îşi face apariţia în rândul personalului de la restaurant. Atitiudinea sa dezinhibată şi optimistă este la polul opus faţă de cea a pragmaticei Kate, dar chimia dintre ei pare a nu ţine cont de acest „obstacol“.

„Julie şi Julia“ (2009)

Jane Lynch, Meryl Streep , Stanley Tucci în „Julie & Julia“ FOTO cinemagia.ro

Filmul, nominalizat la Oscar şi câştigătorul Globului de Aur, combină două poveşti reale într-o comedie realizată de regizoarea, scenarista şi producătoarea Nora Ephron. Dacă în 1948, Julia Child ( Meryl Streep ) era o americancă de rând, care şi-a urmat soţul în Franţa, mai târziu, ea devine femeie care a schimbat pentru totdeauna modul de găti al americanilor.

Pe de altă parte, Julie Powell ( Amy Adams ), aflată în criza vârstei de 30 de ani, decide să-şi valorifice toate energiile şi să încerce, pe parcursul unui an, toate cele 524 de reţete din cartea de bucate a Juliei Child, „Julia Child: Mastering the Art of French Cooking“ şi să să scrie un blog despre experinţele ei culinare.

„Charlie şi Fabrica de Ciocolată/Charlie and the Chocolate Factory“ (2005)

Johnny Depp în „Charlie şi Fabrica de Ciocolată/ Charlie and the Chocolate Factory“ FOTO cinemagia.ro

Sub amprenta inconfundabilului Tim Burton , Johnny Depp interpretează personajul Willy Wonka, un excentric şi misterios producător de ciocolată, pe care nu l-a mai văzut nimeni de 15 ani. Când Wonka anunţă, într-o zi, că-şi va deschide fabrica şi va dezvălui „toate secretele şi magia“ pentru cinci copii norocoşi care vor găsi biletele aurii ascunse în interiorul batoanelor de ciocolată Wonka, micuţii din tot oraşul pornesc într-o goană nebună prin magazinele de dulciuri. Filmul spune povestea lui Charlie Bucket, un băiat dintr-o familie săracă, dar cu o inimă de aur, care adoame în fiecare seară cu gândul la minunile care s-ar putea ascunde înauntrul celebrei fabrici a lui Willy Wonka.

„Ratatouille“ (2007)

Şobolanul Remy din filmul de animaţie „Ratatouille“ FOTO cinemagia.ro

„Ratatouille“ este o comedie animată despre Remy, un tânăr şobolan, care este în stare de orice pentru a-şi îndeplini visul de-a ajunge maestru bucătar. Deşi gastronomia este o profesia care urăşte şoarecii prin excelenţă, Remy nu se dă bătut. Simpaticul şobolan nu se lasă descurajat de piedicile puse de familia sa, iar faptul că locuieşte în canalizarea unui restaurant foarte bine cotat îi aduce visul la o aruncătură de băţ distanţă. Remy descoperă adevăratul sens al prieteniei şi al familiei şi, mai presus de toate, va ajunge să înţeleagă că nimic nu se poate fără curajul de a fi ceea ce este: un şobolan cu ambiţii măreţe de bucătar.

„Ciocolată cu dragoste/Chocolat“ (2000)

Johnny Depp şi Juliette Binoche în „Ciocolată cu dragoste/ Chocolat“ FOTO cinemagia.ro

Juliette Binoche şi Johnny Depp sunt protagoniştii unei fabule comice despre importanţa degustării plăcerilor vieţii, ce au puterea să schimbe o persoană, o relaţie sau o comunitate. În orăşelul francez Lansquenet viaţa a rămas neschimbată de 100 de ani. Vântul nordic o aduce odată cu el în oraş pe Vianne Rochet (Juliette Binoche) şi pe fiica acesteia, Anouk (Victoire Thivisol). Vivien îşi deshide un magazin de dulciuri, care devine un adevărat tărâm al tentaţiilor, unde puterea sa de a descifra dorinţele ascunse ale oamenilor şi de a le satisface devine aprope periculoasă pentru cei care trec pragul magazinului. Succesul lui Vianne stârneşte, însă, duşmănia Contelui de Reynaud (Alfred Molina), iar între cei doi ia naştere o confruntare. Vianne are un efect puternic asupra locuitorilor din oraş, printre care se numără şi un străin ciudat, Roux (Johnny Depp), un cântăreţ ambulant, care stârneşte sentimente puternice în invidiata ciocolatieră.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…