Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

FOTO Nomazii moderni: oamenii care au ales să-şi ducă viaţa departe de civilizaţie

Stilul de viaţă al nomazilor moderni a fost capturat în fotografii de americanul Adrain Chesser, care a urmat grupul din 2006 până în 2012, pentru a observa atent momentele de bucurie, dar şi vremurile grele prin care pot trece oamenii care adoptă un stil de viaţă liber. Chesser a luat contact pentru prima dată cu subiecţii săi la un festival din Tennessee. Interesat este faptul că majoritatea nu este formată din descendenţi ai unor triburi, aşa cum s-a crezut iniţial, ci de oameni care s-au bucurat, în prealabil, de „minunile” vieţii moderne, dar care au ales să adopte acest stil de viaţă bazat pe cunoştinţe despre supravieţuire. 

 

„Majoritatea sunt săraci, adevăraţi pustnici sau persoane cu poziţii radicale în chestiuni politice. Cu toţii sunt pionieri care caută ceva ce s-a pierdut cu generaţii în urmă”, povesteşte White Eagle (Vulturul Alb), unul din nomazii din grupul numit The Hoop (Cercul).

 

 

 


 

 

Grupul s-a deplasat din Idaho în Nevada, Oregon şi California, dormind sub cerul liber sau în adăposturi făcute după modelul caselor tradiţionale ale americanilor nativi.

 

Adrain Chesser a urmărit deplasarea grupului pentru a documenta noul său proiect, cartea „The Return” („Întoarcerea”). Bărbatul a menţionat că a fost inspirat de propriile dezamăgiri şi de faptul simţea că este ţinut captiv de societate. „Am ştiut că trebuie să îi urmez. Sufletul meu avea nevoie de imagini cu oameni care trăiesc sălbatic şi liber, nealteraţi de societate”, spune Chesser.

 

 

 

 

 

Similar cu proiectul realizat de americanul Adrain Chesser, fotografa Danila Tkachenko a surprins în imagini viaţa de zi cu zi a unor persoane pe care mulţi le consideră pustnici, care aleg să trăiască exilaţi, departe de civilizaţie. Seria, intitulată „Evadare” („Escape”), ridică întrebări cu privire la semnificaţia identităţii, în condiţiile în care societatea dictează regulile.

 

„Şcoală, muncă, familie – odată ce intri în acest cerc eşti un prizonier al propriei poziţii. Ar trebui să fii pragmatic şi puternic, sau să devii un paria, un nebun. Cum faci să rămâi tu în mijlocul acestor lucruri?”, se întreabă Tkachenko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Un om a murit în Vaslui după ce ambulanța în care se afla a rămas blocată în noroi! Dăncilă: „Guvernul …

2 ALERTĂ Va fi MĂCEL! Mobilizare masivă a românilor din Europa pentru alegeri! Lăcrimezi când vezi că tot ei înc…

3 ALERTĂ L-au săltat deja? Sau e doar antrenament?

4 Cei 3 foști generali DIE din anturajul lui Dragnea. Și firul care duce la Voiculescu. Și la multe altele...

5 Important. Care sunt pragurile de prezență care vor indica înfrângerea / victoria lui Dragnea.

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!