FOTO Secretul pietrelor de la piramidele egiptene a fost descoperit

FOTO Secretul pietrelor de la piramidele egiptene a fost descoperit

Potrivit acestora, egiptenii foloseau un fel de sanie pentru a transporta uriaşele pietre. Egiptenii umezeau nisipul pe deasupra căruia trăgeau sania antică.

Cu ajutorul unei cantităţi potrivite de apă, numărul de oameni care trăgeau pietre se putea înjumătăţi. Descoperirea a fost publicată ieri în “Physical Review Letters”, potrivit site-ului phys.org.

Piramidele egiptene au folosit pietre uriaşe care nu se găseau în apropiere.

Ele trebuiau transportate prin deşert, iar toată lumea s-a întrebat cum s-a putut întâmpla aşa ceva. Practic, aceste obiecte uriaşe erau amplasate pe un soi de sanie, iar sub aceasta nisipul era udat pentru a scădea forţa de frecare.

Experimentele au demonstrat că umezeala potrivită înjumătăţeşte forţa de care este nevoie.

Pietrele din laborator

Ei au studiat în laborator cu versiuni miniaturale ale pietrelor şi greutăţilor acestora. Le-au amplasat deasupra nisipului, iar între au pus o bucată de piatră, care imita sania antică. În momentul când nisipul devenea din ce în ce mai umed, forţa necesară scădea. Practic, apa unea nisipul.

De ce ştim că egiptenii au folosit această tehnică? O pictură murală din acele timpuri arată o persoană care este trasă de o sanie în faţa căreia se toarnă apă.

Ce nu ştim încă? Egiptenii au dus pietrele până la piramide, dar cum le-au urcat la altitudinea maximă, în vârful acesteia?

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/piramide" target="_blank">View the story "Piramide" on Storify</a>]

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…