François Hollande va sărbători împlinirea vârstei de 60 de ani în concediu, alături de familie

Preşedintele francez François Hollande îşi va petrece cea mai mare parte a celor zece zile de concediu într-un pavilion de vânătoarre de la liziera Parcului Palatului Versailles, lângă Paris, şi va sărbători împlinirea vârstei de 60 de ani, a anunţat preşedinţia.

François Hollande va sărbători împlinirea vârstei de 60 de ani în concediu, alături de familie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În perioada concediului, de la 5 la 14 august, el va rămâne "disponibil în privinţa urmăririi crizelor internaţionale şi conducerii acţiunii Executivului împreună cu premierul Manuel Valls şi Guvernul", a adăugat joi preşedinţia.

Pe 12 august preşedintele va sărbători împlinirea vârstei de 60 de ani "în familie, împreună cu copiii săi", potrivt Palatului Elysée.

În contextul în care tabloidele au evocat posibilitatea unei oficializări a legăturii cu actriţa Julie Gayet cu ocazia aniversării zilei de naştere, şeful statului a glumit recent cu unii jurnalişti, cărora le-a spus "singurul eveniment pe care-l cunosc pe 12 august este ziua mea de naştere (...). Dar nu merită osteneala să aduceţi cadouri sau dulciuri!".

În ianuarie, o revistă de tip tabloid a publicat fotografii care dezvăluiau o legătură între şeful statului, pe atunci partenerul jurnalistei Valérie Trierweiler - Prima Doamnă de facto -, şi această actriţă, în vârstă de 42 de ani. Publicarea fotografiilor, comentată pe larg în Franţa şi în străinătate, a fost urmată de anunţarea încetării relaţiei cu Trierweiler.

Acest concediu este încadrat o serie de ceremonii de comemorare, duminică şi luni în estul Franţei şi la Liège, în Belgia, a 100 de ani de la Marele Război, iar pe 15 august a 70 de ani de la Debarcarea aliată în Provence, în sud-estul Franţei.

Un pavilion discret de vânătoare, reşedinţa de la Lanterne, lângă Paris, este în mod oficial locul de vacanţă al premierilor francezi. Însă fostul preşedinte de dreapta Nicolas Sarkozy a preferat această reşedinţă, care a fost dotată cu un teren de tenis şi o piscină după ce a fost ales în 2007. Succesorul său de stânga François Hollande se bucură la rândul său de acest loc, începând din 2012.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

2 Ambasadorul SUA la Bucureşti: SUA nu au un alt prieten mai bun decât România. Credeți în voi înșivă. Vom ajuta…

3 Megadosar de prostituție: Oameni de afaceri și polițiști, trimiși în judecată în cazul clubului unde se distra…

4 Firea, primul semnal că nu va mai candida! Va da vina pe problemele medicale

5 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu