Franța: Primii spermatozoizi umani creați în laborator

Franța: Primii spermatozoizi umani creați în laborator

Cercetători francezi afirmă că au reușit să obțină, pentru prima oară, gameți bărbătești umani in vitro. Progresele înregistrate în medicina regenerativă pot fi utile și în asistența medicală pentru reproducere. Mai multe echipe de cercetători din diferite părți ale lumii lucrează la crearea de spermatozoizi funcționali din celule sau țesuturi prelevate chiar din corpul bărbatului care vrea să fie tată, relatează lefigaro.fr.

Firma franceză Kallistem a anunțat în cursul acestei săptămâni că a depășit ultimul obstacol dinaintea obiectivului final — realizarea de spermatozoizi umani in vitro. 'Echipa științifică a doctorilor Marie-Helene Perrard și Philippe Durand este singura care a pus la punct un bioreactor ce permite realizarea unei spermatogeneze totale in vitro, pornind de la țesut celular prelevat prin biopsie, proces extrem de complex care durează 72 de zile', afirmă Isabelle Cuoc, PDG al Kallistem.

În așteptarea publicării, în 23 iunie, a brevetului în privința acestui procedeu numit Artistem, firma franceză nu dă amănunte despre rezultatele sale științifice. Însă, spune Isabelle Cuoc, 'am obținut, prin prelevarea a câțiva milimetri cubi de țesut testicular, destui spermatozoizi pentru a da naștere unui copil prin fecundare in vitro'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina